Svar på era frågor om PT-utbildningar…

Hej tjejer, nu svarar jag er som undrar över val av utbildning för att bli PT.
Ni har rätt i att det finns ett hav av utbildningar ute på marknaden idag och att det är jättesvårt att veta vilken av alla dessa man ska välja.
Jag har själv gått SAFE:s utbildningar, men ffa pluggat 4 1/2 år på GIH. Och det var egentligen på GIH som jag själv anser att jag lärde mig mest. Efter att ha läst om kroppens sammanssättning och funktion, kost på micronivå och lärt mig exakta matematiska uträkningar för div tester etc under flera år är det svårt att få ngn kurs på ett par veckor (oavsett vilken) att verka lärorik. Men för ngn som inte har pluggat dessa ämnen på högskolenivå så är säkert de flesta av alla dessa utbiödningar mycket givande.
Det jag gillar med SAFE är att de har många korta grenspecifika vidareutbildningar så att man kan bygga vidare sin utbildning i den riktning man önskar.
Det jag gillar med PT-school är bl.a. att de gör årliga prov på alla färdigutbildade för att man ska få behålla licens och en FÖRSÄKRING som PT. Mycket bra tycker jag, det innebär ju att man underhåller sin kunskap hela tiden.
Det viktiga tror jag är att du själv kollar runt på olika utbildningar, ger utbildningen vad du önskar för pengarna? Kan du vidareutbilda dig om du önskar? Hjälper de dig ut på arbetsmarknaden med kontakter etc? Är licensen internationellt gångbar? Vad tyckar andra om resp utbildning?
Jag har varit med och anlitat personliga tränare till större verksamheter/ företag och det viktigaste ändå i slutändan är erfarenhet, enligt mig. Det spelar ingen roll hur dyr och bra utbildning du gått om du inte har en god erfarenhet av det du ska coacha i själv.
Som jag nämnde ovan så kan jag inte jämföra ngn av alla kortutbildningar ute på marknaden med mina år på GIH. Jag gick dessa utbildningar främst för att få Licensen. Dyrt kan man tycka, men för alla Svenssons där ute som ska anställa mig är det viktigt att jag har en licens. För alla vet inte vad 4 1/2 år på GIH betyder.
Vill man inte gå flera år på en högskola/universitet så gå en väl omtalad utbildning och skaffa dig en STOR DOS erfarenhet av det som du önskar hjälpa andra med.
Ytterligare ett tips kan faktiskt vara att efter avslutat utbildning
ta några coachtillfällen av en erfaren PT som jobbat länge i branschen för tips och idéer inför kommande arbetsperiod.
Lycka Till!