Slutresultat & deras egen story..

Här kommer äntligen slutresultaten och före + efterbilder på paret som var med i projektet ”Formtoppning på 10v”.
Slutresultaten & de sista bilderna togs dock redan efter 9veckor då det var sista tiden vi sågs innan vi drog iväg på vår gemensamma träningsresa till Fuerteventura.

Jag är så otroligt stolt över dessa två personer som verkligen följt mitt upplägg till punkt och pricka, men även satt sig in i, frågat ”varför” och velat lära sig om hur detta verkligen fungerar + hur deras kroppar svarar på detta.
Deras resa fortsätter, han vill tighta till lite mer, hon vill bibehålla över sommaren. Efter sommaren finns nya planer för dessa två, och kanske får ni följa dem även då…mot nya utmaningar.;)

START-/SLUTSIFFROR + BILDER PERSON NR 1 (Ronnie):

Man
40 år
Längd: 179cm / 179cm
Startvikt: 86,5kg / 75,8kg
Fett % start: 14,2% / 7,3%
Mått:
– bröst: 103cm / 102cm
– midja: 90cm / 81cm
– navel: 93,5cm / 84,5cm
– arm (h): 34,5cm (v): 34,5cm / (h):33cm (v): 33,5cm
– lår (h): 58cm (v): 54cm / (h): 55cm / (v): 53cm

RONNIE 11JAN.jpg

Start
020.jpg

Slut
RONNIE 11JAN1.jpg

Start
022.jpg

Slut
RONNIE 1JAN1.jpg

Start
025.jpg

Slut

START-/SLUTSIFFROR + BILDER PERSON NR 2 (Anna):

Kvinna
40år
Längd: 171cm / 171cm
Startvikt: 66,5kg / 60,5kg
Fett % start: 26,2% / 16%
Mått:
– bröst: 88,5cm / 87cm
– midja: 72,5cm / 68cm
– navel: 81,5cm / 75cm
– arm (h): 29cm (v): 30cm / (h): 27,5cm (v): 28cm
– lår (h): 54cm (v): 53cm / (h): 50cm (v): 51cm

ANNA11JAN2.jpg

Start
031.jpg

Slut
ANNA 11JAN.jpg

Start
034.jpg

Slut
ANNA 11JAN1.jpg

Start
040.jpg

Slut

Utan de minsta önskemål om textinnehåll el minsta redigering av texten el ev stavfel så bad jag mina klienter Anna & Ronnie, som ingick i ”Projekt Formtoppning på 10v”, skriva sin egen berättelse om & upplevelse av den här resan…

Anna:

Hej!
Här kommer en liten berättelse om mitt deltagande i detta projekt. Jag har alltid varit en träningsmänniska mer eller mindre genom åren. Spelade Basket när jag var liten och har sedan fortsatt med blandad träning utan särskilda mål.
För ca 2 år sedan gjorde jag en Svensk klassiker och började då med lite mer målinriktad träning. Det visade sig ganska snabbt att det fanns många svaga punkter i kroppen. Fick ont i både rygg och nacke. Styrketräning behövdes men det var inget jag var van vid eller kunde något om. Så det blev mer planlöst tränande på gymmet utan större resultat.
För exakt ett år sedan fick jag i 40-års present en träningsresa av mannen som vi åkte på tillsammans som var mer inriktat på just styrketräning. Där fick jag lära känna Helene som var med som ledare. Där bestämde vi att hösten skulle satsas på lite mer målinriktad styrketräning och mindre löpning (som jag mest höll på med då och dessutom dragit på mig en höftinflammation pga löpningen).
Väl hemma bokade jag in mig på PT-pass med världens bästa PT: Helene Ahlson. En gång i veckan körde vi och utöver det fick jag ett träningsprogram att köra efter ca 3 dagar i veckan. Det var helt annorlunda för mig att ha ett program att träna efter och det gav resultat ganska snabbt i form av att jag blev starkare. Jag åt på som vanligt, mycket mat och ofta, inga konstigheter, men mer och fler mellanmål än vad jag var van vid.
Efter jul undrade Helene om vi ville vara med i ett litet projekt som innebar att vi skulle formtoppa i 10 veckor. Målet med det var att definiera musklerna som förhoppningsvis fanns därunder.
Visst sa jag och tyckte det lät kul och spännande.

Nu skulle träningen styras om till mer förbränning och Tung styrka . Mer förbränning har inneburit morgonpromenader nästan varje morgon och ett par kvällar i veckan förbränningspass i form av crossfit eller annan konditionsträning och intervaller. Inga problem med det eftersom jag nästan längtat efter att få röra på mig och inte bara gymträna.
Den stora utmaningen i denna formtopp trodde jag skulle vara maten. Jag bestämde mig och har i princip följt Helenes kostupplägg slaviskt. Det har inte varit någon svältdiet, tvärtom. Jag trodde först hon skrivit fel när 6 potatisar ingick i lunchen.

Dieten har handlat om att äta nyttig och ren mat i rätta mängder. Inga tillskott i form av fettförbrännande preparat har intagits. Skillnaden för mig under dessa veckor har varit mindre frukt, inga mjuka mackor (vi har nybakat bröd på jobbet varje morgon…), och inget socker och alkohol. Annars inga större konstigheter. Har ätit riktig MAT.
För att ha koll på mängderna har jag vägt maten enl Helenes upplägg, både för att ha koll på att man äter tillräckligt mycket och tvärtom.
I början kunde jag nästan känna en ”process” i kroppen i form av att jag blev lite frusen. I början rann fettet av sen kom jag till några ”platåer” då inget hände på en vecka, men körde jag bara på kom kroppen igång igen.

I vardagen har detta inte varit några som helst problem. Vi har två tonåringar hemma som har ätit samma mat som oss fast med annat till som tex sås, ost, pasta, ketchup mm.
Lite mer utmaning har det varit på olika sociala grejer som fester, kalas, fjällresa, tillställningar på jobbet. Men jag tycker det har fungerat bra det med. Vi har fått gå ifrån gamla vanor som tex restauranglunch och korvgrillning till nyttig (och god) matlåda. Funkar både i skidbacken och på jobbet.
Det här har varit en spännande och inte minst lärorik resa. Inser att mat och inte minst dryck är socialt laddat och människor i omgivningen reagerar väldigt olika när någon inte dricker eller äter på det ”vanliga” sättet. Jag kommer ta med mig mycket av kosten till det ”normala” livet även i fortsättningen.
Det har såklart tagit en del tid dom här 10 veckorna. Barnen har väl ibland tyckt att vi är galna. 🙂 huset har varit lite mer ostädat och middagen har ibland blivit sent om kvällarna efter träningen. MEN vad bra man mår efter denna utrensning. Jag känner mig såklart både starkare och mer vältränad efter dessa veckor. 🙂

Just nu sitter jag på planet till Plyitas på fuertaventura för en veckas träning med mannen, Helene och en massa annat galet folk. Ska bli grymt att komma till solen och värmen.
Stort tack Helene för att du frågade om vi ville vara med på formtoppen!! Du är fantastiskt duktig på allt om träning och kost . Tack Ronnie för att vi gjorde detta tillsammans.
Nu börjar den stora utmaningen att hålla i det här på egen hand. :-):-)

/Anna

Ronnie:

Hej
Jag antog direkt Helenes utmaning att formtoppa under 10 veckor fram till träningsresan 18 mars. Ville verkligen försöka att komma i mitt livs form trots att jag passerat 40-årsstrecket.
Sedan barnsben har idrott och träning varit en stor del av mitt liv och jag har provat på de flesta sporterna förutom kampsport, tyvärr. Ishockeyn var den stora passionen till 25-årsåldern.
För ett år sedan, då jag själv hade styrketränat regelbundet 2-3 ggr i veckan under 5 års tid, funderade jag på en 40-årspresent till Anna. Då vi båda älskar träning i alla dess former och alltid har tränat på semestrar då man verkligen har tid för det, kom jag på att en träningsresa var den ultimata presenten. Helt ovetandes blev då Anna firad och fick snabbt packa väskan för att åka till Playitas och en hel vecka med dagar fullspäckade av träning och föreläsningar med de fantastiska coacherna Helene och Gyula. Det var en riktig drömresa för oss! Att få göra det roligaste vi vet tillsammans med en massa sköna likasinnade människor.:)
Det klickade direkt med Helene och när det visade sig att hon tränar och jobbar på Gym & Motion i Åkersberga där vi bor, tog det inte många dagar innan vi skaffade kort där.
Efter sommaren tog Helene fram ett träningsupplägg med syftet att bygga muskler under hösten/vintern. ”Äntligen!”, kände jag efter att under 2010 gjort En Svensk Klassiker tillsammans med Anna :). Med fokus på att bygga körde jag fyra styrkepass i veckan och höll mig till max ett förbränningspass. Jag såg till att äta ordentligt och lyckades gå upp cirka 8 kg från augusti (80 kg) till jul (88 kg), såklart en hel del fluff 🙂
I mitten av januari var det dax att sätta igång dieten. Efter invägning och mätning var första prövningen Helenes födelsdagsparty, vilket såklart inte blev några problem då hon fixat genomtänkt mat för oss.:)
Visst var man lite orolig innan hur det skulle fungera att gå på diet och öka träningsmängden samtidigt som jag har två barn och ett företag att sköta. Tidsbrist, sömnbrist, humörsvängningar, hunger…hur skulle det gå? Men jösses, med Helenes fantastiska kostupplägg har jag verkligen inte behövt känna hunger! Det handlar inte om att späka sig utan om att tajma rätt mat till rätt mängd till rätt tidpunkter på dygnet.
För att få igång förbränningen har vi kört någon form av förbränningsträning VARJE dag. Det finns inga genvägar…det finns bara ett sätt: bestäm dig, ta den hjälp du behöver, planera, vik inte en tum från planen, kör HÅRT och njut! 🙂
Hur har det då gått dessa 10 veckor?
Om vi börjar med kosten så tycker jag att vi snabbt kom in i bra rutiner: kaffe innan morgonpromenaden, en smoothie till frukost, kvarg/keso till mellanmålen, långsamma kolhydrater och protein i så ”rent” kött/fisk/skaldjur som möjligt till lunch och middag. Till måltiderna har vi wokat/ugnsbakat alla tänkbara grönsaker. Jag har alltid tyckt att det är roligt att laga mat och lägger gärna tid på detta även vardagar, så det har inte varit några problem alls. Man har lärt sig otroligt mycket! Väldigt lärorikt att läsa innehållsförteckningar på matvaror…ruskigt vad många produkter som innehåller tillsatt socker! Men det är inga stora problem att hitta de bra alternativen.
Då vi har två tonåringar (13 och 16 år) hemma befarade vi att det skulle bli knepigt med maten för dem, men så har det inte varit. Vissa rätter har man fått ”dela på” i slutet av tillagningen, t.ex. fisksoppa, där har jag och Anna först tagit våra portioner och därefter tillsatt lite grädde för sluttouchen till barnen. Plus att de ibland fått snabbare kolisar i form av vitt ris och pasta, såsom barn önskar…. 🙂
För mig har kosten varit en klar positiv överraskning. Jag trodde att jag skulle känna mig hungrig hela tiden, men så har det verkligen inte varit. 7 potatisar till lunch har jag aldrig ätit tidigare…
Träningen…när vi fick träningsschemat tänkte jag att det skulle bli tufft att hinna med alla pass: någon förbränningsträning varje dag plus 3-4 tunga styrketräningspass….men de 4 planerade morgonpromenaderna per vecka blev 6, finns ingen bättre start på dagen! Mina förbränningspass kvällstid har varierats med hockey-bockey, innebandy, crossfitpass och löpband/crosstrainer/trapp. Det har varit en utmaning att prestera i bollsporterna på tom mage…sorry team mates!
I gymmet har fokus legat på ”så tungt som möjligt” för att behålla så mycket muskler som möjligt. Här har Helene pushat grymt bra! Hon har lyckats få mig att lyfta mer och tyngre än jag trodde jag kunde, TACK! Plus variationen, alltid någon ny spännande övning. Det är ju här man gått bet tidigare…man har stagnerat i sin utveckling då man inte lyckats variera och periodisera. Trots att jag egentligen vetat om det har jag inte tagit mig tiden/orkat planera min träning ordentligt tidigare. Det är tur att det finns proffs och jag är glad att vi lärt känna den bästa. 🙂

Jag har tidigare haft en dröm om att prova en diet, att se om jag kan tajta till mig lite och samtidigt lära mig mer om kost och min egen kropp. Nu sitter jag på planet till Playitas och funderar tillbaka på de senaste 10 veckorna…vilken fantastisk resa! Jag har lärt mig otroligt mycket om kost, kosttajming och kroppens signaler.

/Ronnie

GRATTIS mina vänner till detta fina resultat, nu gasar vi mot nya mål!;)
/Coachen.