Svar på frågor kring ansökan till TFFBB

En del frågor ang ansökningen till teamet 2013 har kommit in & jag tänkte besvara dem här.

1. Kan man söka om man ska tävla Bodybuilding, Atletik Fitness, Fitness Five el Styrkelyft?

Svar: Jag riktar in mig personligen mest på Body Fitness då det är detta som jag själv hållit på med alla år. Fitness & AF är heller inga problem. När det gäller Bodybuilding så kan du absolut söka. Tycke jag att du är en bra & intressant person för teamet så har jag personer runt omkring mig med den kunskap & erfarenhet som jag känner att jag saknar.
Bättre att söka än inte alls, du har inget att förlora!;)

2. Får nybörjare, som aldrig tävlat förut, söka?

Svar: SJÄLVKLART! Majoriteten av mina atleter genom tiderna har från början varit nybörjare i mitt team.

3. Kostnader i detta team?

Svar: Eftersom jag är en ensam privatperson bakom detta teamet (sponsorerna står inte för ngt ekonomiskt) så kommer allt som bjuds under året från min egna privata ficka. Jag lägger personligen mycket tid på atleterna & teamverksamheten & kan därför utöver det tyvärr inte stå för så mycket ekonomiskt. Min önskan ät givetvis annorlunda, men då hade jag inte gått runt själv.:(
Licenser, tävlingsavgifter, den hjälp ni önskar anlita mig för i form av ex. Diet- & träningsupplägg mm står atleten själv för (iaf som det ser ut nu i skrivande stund). Däremot har atleterna i mitt team givetvis förmånligare priser än adepter utanför teamet.
Det vi står för är bl.a. en teamgemenskap du inte finner någon annan stans, ett engagemang från mig & mina hjälpcoacher 24/7, möjlighet till teamaktiviteter & träffar, förmånlig spons från olika samarbetspartners, ett förhoppningsvis fantastiskt roligt, givande & minnesvärt tävlingsår!:)

4. Hur många kommer teamet bestå av år 2013?

Svar: År 2012 hade vi 10st atleter & detta är väl ”ramen” även kommande år. Men om vi anser att det finns mer el mindre potential än detta så är antalet helt spikat i sten. Att vi har en begränsning beror på att teamets sponsorer har en begränsning i sin budget. Min egna möjlighet att hjälpa folk utanför teamet fram till tävling finns fortf, men då bara i mån av tid.

5. Kommer du ta in nya ansikten detta år?

Svar: Självklart! Min tanke från början, när jag startade teamet för några år sedan, var att just hjälpa nya förmågor upp på scen.
Det är mycket möjligt att någon el några från TFFBB 2012 hänger på även 2013. Men som jag nämnde i förra inlägget om ansökan till teamet: en del av tanken numera med TFFBB är att det ska vara ett utvecklingsteam till Team Better Bodies (där jag själv befinner mig) & att TFFBB-atleterna ska komma vidare på ett eller annat sätt.;)

Helene Ahlson
Www.foreverfitsweden.com

bild.JPG