Dagsformen 10dgr efter IFBB WC…

Nu har man landat efter höstens resa bestående av två tävlingar, som gick över all förväntan trots att ingen av dem egentligen var planerade.
Att hitta en balans efter en lång tävlingsdiet är, för många, inte alltid så lätt. Det har jag fått erfara efter alla år av coaching av tävlande atleter. Jag tycker att jag själv under senare år hittat min ”balanserade off-form” som jag trivs bra & känner mig stark i & därmed även utvecklas i.
Inte för att jag någonsin varit en sådan person som släpper alla hämningar när en diet är över & kastar mig över allt jag kommer över, det har aldrig hört till min person (vilket troligtvis hjälper mig i detta ”Fitnessliv” innehållande dieter, tävlingar, fotojobb, uppbyggnadsperioder etc).
Dagens form, 10dgr efter sista tävlingen (IFBB World Cup i Bulgarien), +3kg fr tävlingsvikt:

bild.JPG

Min tanke är att jag ska upp ca 2-3kg till, där har jag en bra trivselvikt som jag känner mig stark i.:)

Jag vet att frågan dyker upp rätt ofta ang hur jag & andra behåller en balans & en ok ”off-form” året om & speciellt efter en tävling då risken att skena iväg på vågen är som störst.
Kommer dela med mig lite av de tips jag har & som jag brukar fe mina atleter inför & efter en tävling, kanske har någon av er som ska upp på scen i helgen användning av detta:

•Var STOLT över dig själv & din prestation!

•Minns det som varit som en otrolig utmaning som DU rodde i hamn.

•Njut av det som varit och av den ledighet av alla måsten som nu kommer.

•Låt allt sjunka in, se sedan tillbaka på tävlingen genom bilder, domarprotokoll, filmer etc och se vad du gjorde bra och även vad du kan göra ännu bättre inför nästa tävling (om du vill tävla igen).

•Njut av det du önskat äta ett par dagar, men försök sedan komma in i normala rutiner igen (inte dietrutiner!). Magen kommer reagera på det du stoppar i dig ett tag så var försiktig.

•Mitt tips till dig som inte vill svälla upp allt för mkt efter tävlingen är att fortsätta röra på dig en del. Inte tidiga mornar, men gå en promenad el ta några minuter på crossen/cykeln varannan dag ett tag. Då fortsätter du ha igång cirkulationen i kroppen och kroppen har då lättare för att ta hand om det du äter.

•Du kommer ”svälla upp” lite då du nu tömt dig på vätska innan tävlingen. När du sedan börjar dricka igen, samt äta mer fritt så kommer du gå upp X antal kg. De släpper efter några dagar, så få inte panik.

•Kom in i bra matrutiner genom att slappna av på helgerna och ät bra i veckorna.

•Vila från träningen ngn vecka så kroppen får återhämta sig, sätt sedan igång träningen igen genom att träna för att det är roligt ett tag. När du har nya mål i sikte så kan du också börja med målinriktad träning igen.

•Boka in några massagetider ganska snart efter tävlingen. Du kommer ha träningsverk efter tävlingens posering och mkt slagg samlad i kroppen, så hjälp din kropp att få bort detta och unna dig ett par massager.

Ett STORT LYCKA TILL nu till alla som
Ska upp på scenen o helgen!;)