TFFBB, 2 nya atleter!

Nu levereras ytterligare två atleter från TFFBB 2013!

MARIA JOHANSSON:
Blogg: http://mariajohansson1.shapemeup.se/
Instagram: lemuren10

Maria Johansson BB.jpg

Marias egna ord:
Träningsbakgrund/ min träning idag:
Alltid levt ett motionsrikt liv, dansat, simmat, joggat, och fastnade på riktigt för styrketräning för ca 10 år sen. Gillar att träna hårt och utmana mig själv.
Kör ca 6 styrkepass i veckan och utöver det så lägger jag in intervaller och annan cardio när det passar in.

Yrke:
Jag arbetar som projektledare på Trygghetsfonden TSL, en stiftelse som Svenskt Näringsliv och LO har grundat. Har arbetat med detta i ca 5 år nu.

Tävlingsbakgrund:

Började tävla förra året, körde Battle of Scandinavia och Grand Prix i Oslo. Hade även planerat att köra Luciapokalen med, men bestämde mig sen för att satsa stenhårt på det här året istället.

TÄVLING.jpg


Planerad tävling 2013:

BMR är huvudmålet, men är sugen på att köra Battle i år med. Och kommer jag i riktigt bra fas och form så kanske det blir samtliga tävlingar (Battle, Loaded, BMR…)

MARYAM MOUSSAVI:
31år
Bloggadress: maryam.shapemeup.se
Instagram: maryammoussavi

Arbete:
Idag arbetar jag som legimiterad läkare. Just nu arbetar jag genom ett bemanningsföretag, dels i väntan på en sk ST-tjänst och dels för att jag ville satsa på att tävla i bodyfitness.

fritidsbild.jpg

Maryams egna ord:
Bakgrund/Träningsbakgrund:

Jag kom till Sverige vid 4 års ålder tillsammans med mina föräldrar från Iran. Efter 2 år i flyktingförläggning och diverse omplaceringar hamnade vi i Skillingaryd, ett litet samhälle i Småland. Där lärde vi oss språket och framförallt det svenska samhället.
Vid 12 års ålder flyttade vi till Göteborg och det var först vid 16 års ålder som jag började träna. Valet föll då på karate och jag njöt av varenda sekund.
För ca 8 år sedan, parallellt med med karaten, började jag styrketräna. Känslan av att utvecklas genom styrketräning var helt otrolig och en helt ny känsla. Jag var fast! Sakta men säkert vann styrketräningen mark och för ca 3 år sedan lade jag karaten helt åt sidan (efter 12 år) till förmån för styrketräningen. Då hade jag med mig ett svart bälte i bagaget och en examen i medicin.
För ca 6 år sedan började jag träna på Exhale Gym i Göteborg och en helt ny värld öppnade sig.
En hel del tävlande atleter tränade där, det var muskler överallt. Samma vinter gick jag på min första Fitnessfestival. Då hölls tävlingarna fortfarande ute på mässområdet och mina ögon var stora som tefat. Wow, vilka tjejer och killar!
Själv trodde jag aldrig aldrig att jag skulle vara tillräckligt bra för att ställa mig på scen och tävla i bodyfitness.

front träning.jpg


Tävlimgsplaner:

I mars 2011 åkte jag på en Fitnessresa till Fuerteventura och träffade Helene. Plötsligt så fanns där en fantastisk person med erfarenhet från fitnessbranchen som sa att det faktiskt var möjligt. Det behövdes tid och jobb från min sida, men det var möjligt. Väl hemma etablerade vi en kontakt och med hjälp av Helenes kunskap, kost- och träningsupplägg har utvecklingen gått framåt, hela tiden med första sikte på Ahlströmmer 2013.
Mitt första och främsta mål har hittills varit Ahlströmmertrofén 2013. Jag har alltid strävat efter att sikta högst och se vart jag hamnar. Det är ju trots allt en bedömningssport. Därför skyndar jag hellre långsamt och strävar efter kvalitativ muskeluppbyggnad och symmetri som krävs inom sporten.
Efter Ahlströmmer beror det helt på vad coachen säger, är jag konkurrenskraftig nog för att gå upp på Luciapokalen så gör jag det. Annars blir det en uppbyggnadsperiod för att slipa på symmetri och svagheter med sikte på Luciapokalen 2014.

rygg.jpg