10-veckorsprojektets resultat & egna storys!

Det har snart gått alla 10 veckor av vår tid tillsammans med vår fantastiska livsstilsförändringsgrupp, snart hela 9 veckor för att vara exakt.;)
Men vi har nog aldrig förut i vårt avlånga land varit så hårt drabbade av div sjukdomar, influensor, magåkommor etc etc heller. Detta har ju stört våra gruppmedlemmars satsning ganska kraftigt & då även gjort att de periodvis fått vila från allt vad träning & strul kosthållning heter. Alltså har vissa av dem några veckors PT-tillfällen kvar mm så vi kommer med slutresultaten när allt är slutfört.

Dock, för ett par veckor sedan gjorde vi en halvtidsavstämning gällande formen på deltagarna & de fick även då skriva några egna ord om resan so far.

Jag kommer nedan redovisa resultaten efter ca 6v på resp person & lägga till deras lilla egna story… (Nr 1 är inte garanterat samma som nr 1 i mitt första inlägg om denna projektgruppen).
Totalsiffran i mått inkluderar bröst, midja, navel & höft.
No names or pics yet.;)

1.
Startvikt: 107kg
Vikt efter 6v: 96.3kg
Tot minskning i mått: -21.5cm
Story:

”När projektet startade för drygt 5 veckor sen så var det en liten och ganska rädd Roger som konfronterades med första träffen den 4 januari, här skulle det fotas från alla möjliga vinklar, varför då? Vi fick förstås också ett individuellt framtaget kost och träningsschema. Va, Roger skall träna varje morgon och så lite till, tabata måndag morgon kl.06.00, pt onsdag 06.30 och så stationsträning på gymmet 06.30 på fredagar, plus minst 5 pass till i veckan! 10 veckor med en kost som skall vägas efter jordens alla direktiv och sen skall man ha koll på fett, kalorier, kolhydrater både långsamma och snabba, vitaminer, kosttillskott och till sist men inte minst PROTEINER, hade ingen aning om att detta var så viktigt! Men inte nog med det, alkoholfritt i 10 veckor. Det var nog 45 år sedan det senast hände. Sen var ju flera i vårt lilla gäng grymt vältränade redan vid start, hur skall jag platsa i det här gänget? Sen kommer ju Lena och Helene ha full koll på oss under denna resa, så jag började sakta men säkert förstå att det som stod framför mig handlade verkligen om en livsstilsförändring. Så jag började ganska omgående träna mig att tänka på ett annat sätt, dels på vad som faktiskt är viktigt här i livet. Om jag vill någonstans så kanske jag också måste släppa något? En stor resa som jag gjort rent mentalt är att fundera på hur skall mitt belöningssystem vara? För byter jag inte det så sitter jag snart där igen och undrar varför vågen pekar åt fel håll och varför jag inte har koll på mitt blodsocker.
Så jag började omskola mig i att tänka positivt om mig själv, en slags inre monolog med mig själv som oftast sker hela dagarna ofta utan att man är medveten om det. Ni vet den där rösten som säger ”jag är för tjock” eller ”jag är inte tillräckligt bra” eller ”jag kan inte göra det där”…osv. Ni vet säkert vad jag menar. Det är min inre dialog som bestämmer om jag känner mig negativ eller positiv. Om jag låter den negativa dialogen regera så kommer den att hålla mig borta ifrån att vara det bästa jag kan.
Nu var det alltså dags att vända till det positiva en gång för alla, så jag har verkligen laddat inför alla pass som vi kört och när jag suttit där på min spinning cykel så har jag ”struntat” i alla instruktioner och bara suttit där och målat mina egna målbilder. Framtida mentala bilder om vad jag kan och vad jag vill. Sakta men säkert så har det vuxit fram en inre dialog som låter ungefär så här: ”Jag kan gå ner i vikt och vara frisk, träna efter min bästa förmåga och bli starkare och bättre på det jag gör varje gång!” Okey, jag vet att detta låter lite ”osvenskt” men det känns otroligt bra.
Detta hade ju inte gått så enkelt som det faktiskt gått utan allt det stöd som jag faktiskt har fått. Måste börja med att lyfta fram Gym & Motion i Åkersberga som är en alldeles fantastisk plats full med personal, instruktörer och medlemmar som finns där och ger en feedback när man minst anar det. Skulle kunna namnge många här men då blir detta mer lik en statlig avhandling. Men att komma till ett gym och väga 129,7 kg är inte det mest okomplicerade man kan utsätta sig för. Tack alla ni som har funnits och fortfarande finns där med glada tillrop. Jag kan idag inte sätta min fot på detta gym utan att få någon form av positiv feedback, och jag är där varje dag! Förstår ni jag får positiv feedback varje dag, både för den jag är och för det jag gör. Sen att dessutom få tillhöra en liten grupp under 10 veckor där man i stort sätt delar på det mesta, både med gångar men också motgångar är otroligt skönt och lärorikt. Jag måste haft en otroligt tur som fick denna grupp, vilka fantastiska människor, att komma till ett tabatapass en måndag morgon ca: 05.40 och finna ett gäng leende människor som värmer upp på löpband och cyklar m.m. och man möts av glada tillrop och ibland möts man tom. av en kram, tänk er själva en måndag morgon 05.40, kan veckan börja bättre? Men det mest fantastiska är att så här fortsätter detta gäng hela veckan. Och det ger i alla fall mig massor med energi som omvandlas till positiva tankar.
Och sist men inte minst så vore det oförlåtligt av mig att inte nämna mina två fantastiska coacher Lena och Helene, utan deras hjälp hade jag inte varit där jag är idag. En stor eloge för det fantastiska upplägget i detta projekt, det är både genomtänkt och professionellt upplagt när det gäller kost, träning och vila. Men jag väljer ändå att lyfta fram de personliga egenskaperna som jag har hittat hos både Lena och Helene. Ibland säger man ”hade jag ingen aning om” och i detta fall så stämmer det på pricken! Ni är två alldeles fantastiska ledare, jag har jobbat med ledarskapsutveckling i snart 26 år och vågar lite osvenskt säga att jag är ganska bra på ämnet. Utan att nedvärdera kunnandet när det gäller tex.kost och träning så vill jag ändå lyfta fram förmågan att SE människor som den absolut viktigaste egenskapen hos en bra ledare. Och här är ni alldeles otroliga, ni har verkligen sett Roger! Jag har inte vid något tillfälle känt mig dum, otillräcklig osv. i ert sällskap, utan precis tvärt om, ni sprider positiv energi runt er och får mig att känna att jag KAN! Och om ni hela tiden talar om för Roger att han kan, så börjar snart Roger tänka att han kan. Jag lovar att när jag börjar skapa inre positiva tankar och ger mig själv mer bekräftelse och beröm, så kommer hela mitt liv att förändras till det bättre. Men jag är ju inte riktigt framme ännu så jag kommer att anhålla om att få ert stöd ett tag till. Detta får bli min lilla kärleksförklaring till projektet och er alla!”

2.
Startvikt: 110kg
Vikt efter 6v: 103.9kg
Tot minskning i mått: -18,5cm
(här ska dock påpekas att denna man har ökat 3cm i omkrets kring bröst/rygg vilket bevisar en tydlig muskelutveckling)
Story:
”Min tid hittills i projekt ”allt e möjligt” har varit en fantastisk resa, med grymma resultat, men även innehållit en tung vecka där kroppen slutade svara,, så de va bara att lyssna på coachen å ta de lugnt å ladda batterierna…
De e en ära å få vara en av deltagarna i detta projekt,,skulle inte kommit så här långt utan Helene & Lena dom e helt fantastiska att jobba med……<3
Nu lite glädje:
Blivit ca 6 kg lättare,, ökat 3cm över bröstet,, minskat 4cm i midjan…… Å de e tid kvar 🙂

3.
Startvikt: 100kg
Vikt efter 6v: 85.7kg
Tot minskning i mått: -27cm
Story:
”Mina tankar om tiden hittills
Träningen:
Den första tiden var sjukt tung eftersom min dåliga kondition och tunga vikt inte var speciellt bra kombo… Allt jag gjorde tog emot. Kände mig hela tiden trött och seg men tog en dag i taget.
Hade problem med ett knä eftersom jag varit tung under så pass lång tid så jag kunde inte göra vissa övningar vilket kändes som ett nederlag.
Förstod inte i början hur mycket träning det skulle bli och blev nervös att jag inte skulle klara av att hålla samma takt som de andra i gruppen. Var tvungen att fokusera på mig själv och inte jämföra mig med de andra eftersom vi alla hade helt olika utgångslägen och även mål. Det var ganska svårt och det kan jag fortfarande känna ibland när jag inte hänger med de andra i gruppträningarna men jag har sånt otroligt stöd från resten av gruppen och inte minst från Helene och Lena.
Sjukt jobbigt i början att gå upp kl 5 för morgoncardio men idag känns det jätteskönt. Då har man gjort sin träning och det hänger inte över mig på kvällen när man vill umgås med familjen. Känner jag att jag har ork kvar då så kör jag igen. Bonuspass.J Inga bortförklaringar längre för att ”slippa” träna. J Blir frustrerad istället när jag inte kan träna som jag vill.
Provat på lite olika pass och gillar verkligen att träna i grupp där det ingår både kondition och styrka.
Det har varit sjukt mycket träning, både i grupp och själv, men det har glidit in som en naturlig del i vardagen. Bara något man gör och det trodde jag aldrig. Har drömt om det men inte vågat tro att jag skulle kunna få in det så enkelt.
Kosten:
Maten såg jag inte alls som något problem. Lätt och ren mat. Alla i min omgivning vet vad jag håller på med så det har aldrig varit några problem att ta med sig egen mat på middagar eller om de kunde lägga undan lite på sidan av till mig. A och O här är planeringen. Söndagarna storhandlas det så det finns till hela veckan hemma. Kastade allt som jag inte ville ha hemma. Allt godis mm efter julen klarade jag faktiskt av att låta bli. Men det är planering som gäller har jag märkt. Har för första gången inte fuskat mig igenom något utan varit strikt och gjort allt enligt reglerna. STOLT! J
När vi har fått ”fria mål” av Helene så njuter jag verkligen. Inte som innan då man bara hävde i sig utan att egentligen smaka.
Känns så skönt att veta att det är ok att ”unna” sig något på lördagen eftersom man har gjort det man ska under veckan. Inget dåligt samvete som hänger över mig som en tung filt och gör att jag lika väl kunde struntat i att ta något gott eftersom jag i alla fall mådde sämre inombords efteråt.
Mina resultat under denna tid är över förväntan. Inte bara viktmässigt utan även kondition och styrkemässigt. Känner mig starkare och klarar av saker jag aldrig trodde jag skulle klara av. Man växer så otroligt av det. Mitt knä som jag haft problem med känner jag bara av i vissa övningar och då hittar Lena och Helene direkt någon annan övning som ger samma träning men inte känns i knäet.
Känner att jag inspirerar andra människor i min omgivning att också börja när de ser att jag faktiskt grejjar det här.
Kan bara sluta med att säga TACK till Helene som gav mig chansen till detta och min älskade sambo som gav mig detta i julklapp. <3
Finns inte ord för att beskriva vad detta betyder för mig. Ni har gett mig ett liv igen.”

4.
Startvikt:58kg
Vikt efter 6v: 54.4kg
Tot minskning i mått: -15.5cm
Minskning i fett%: fr 17.6 till 12.2%= -5.4%
Story:
”Dessa 6 veckor har gått fort! Det har hänt så mycket både i gruppen och med egna uppnådda resultat på mig själv. Vi har lärt känna varandra inte bara träningsmässigt utan även privat, hittat ett otroligt stöd och engagemang av varandra i gruppen och självklart från vår PT Heléne och gruppledare Lena. För mig tycker jag kosten har fungerat hyfsat enkelt och bra och nu har man börjat ”vidga vyerna” och provat flera olika recept. Träningen har nog varit det svåraste på ett sätt! Jag vill uppnå mina mål och resultat. Ivern suger tag och att ”bara” göra det som står på schemat är för mig svårt. Vi i gruppen har alla olika upplägg så någon av oss finns nästan på gymmet morgon som kväll så att inte vara sugen på att åka till gymmet och ” bara köra lite” är omöjligt!!”

5.
Startvikt: 62.8kg
Vikt efter 6v: 59kg
Tot minskning i mått: -14cm
Minskning i fett%: fr 16.5 till 13.1%= -3.4%
Story:
”Mer än halva tiden har gått, först och främst vill jag säga att det har varit kul att lära känna dessa 6 fantastiska människor. Som stöttar och ger en massa energi. Och givetvis ger man massa energi tillbaka. Mitt största wake up har varit att få i sig en bra frukost att förstå att det är riktigt viktigt. Att det är viktigt att få i sig mat var tredje timme och att även kolhydrater har en stor betydelse. Är mycket piggare och stora resultat har visats. Då jag själv har slitit med att försöka få fram snygga linjer på magen väldigt länge. Vips! Med rätt kost så kom magmusklerna fram fortare än vad jag trott. Riktigt stolt. Nu hoppas jag att jag kan bygga upp mina muskler till betydligt större. Men jag känner att de får ta tid, och jag har lärt mig att vågen kan vi kasta ut för min vikt har ingen betydelse längre. Fokus är muskler och snygga linjer! Bästa livstillsförändringen någonsin. Då får man inte glömma bort att detta har sina dippar också, både psykiskt och fysiskt. Kosten har varit svårast för mig, hållt den ganska bra men fuska då och då. Men det blir bättre och bättre. Har även börjat lära mig att jag behöver inte alltid vara på topp. Och man får säga att det är en dålig dag eller en dålig vecka. Detta är en inre resa också… Där har de tagit mig långt och jag är på väg att utvecklas mer som människa.”

6.
Startvikt: 82kg
Vikt efter 6v: 81kg
Tot minskning i mått: -23.5cm
Story:
”Nu har det försvunnit 5 veckor på Allt är möjligt + några cm i midjan
Träningen: Jag känner mig starkare och har provat på att träna i grupp, så det skall jag fortsätta att göra. Gruppen har hjälp mig med mycket
Har fått ett annat självförtroende till träningen, Matförhållandet: har gått bra, men det är mellanmålen som jag skall jobba på.
Allt har blivit roligare, känner mig piggare, stolt över mig själv. Har fått mycket hjälp av Helene och Lena, dom har ställt upp 120% peppat när det har varit jobbigt, peppat så man har orkat lite till.”

7.
Startvikt: 84kg
Vikt efter 6v: 81.9kg
Tot minskning i mått: -8cm
Story:
”Den här tiden har gått väldigt fort.
Jag kommer ihåg ångesten jag hade innan jag började med att bara ta mig till gymmet. Jag funderade på hur de andra skulle vara i gruppen och vilka de var och om jag skulle nå mitt mål att hitta tillbaka till träningsglädjen.Med hjälp av två tålmodiga, peppande och kunniga coacher så fick jag det stödet jag behövde.
Det har varit en tid av gråt, skratt, smärta, frustration och massor av härlig och rolig träning.
Gruppen visade sig vara en samling goa härliga människor som kämpade med sina egna mål och med helt olika bakgrunder. Vi har stöttat och gläds åt varandra och det kommer vi att fortsätta med.
Det är svårt att beskriva men den energi och glädje som jag får av gruppen, där jag även räknar in våra underbara coacher, den är väldigt stark. Jag blir glad av närvaron av de andra bara.
Tyvärr har jag dragits med envisa förkylningar och feber under de här veckorna men jag har fått lära mig att hantera frustrationen och motgångarna för de kommer säkert att dyka upp ibland.
Jag ser inte fram emot slutmätningen och fotografering av ”efterbilder” men jag ser fram emot att fortsätta min resa och sätta upp nya mål.
Mitt mål att hitta träningsglädjen infann sig väldigt snabbt och jag är jättenöjd med det.
Så nu när vi närmar oss slutet av våran resa tillsammans i projektet så är det med delade känslor. Dels en sorg att projektet är slut men jag vet att vi kommer fortsätta stötta varandra och alla finns ju kvar så med glädje ser jag fram emot min fortsatta resa och är redo att stå på egna ben.”

bild.PNG

Delar av denna underbara grupp av människor!❤

Följande ord här nedanför passar SÅ väl in på den här gruppen!
Ni är så mycket 110% som någon ever kan bli!

020.JPG

Ni är BÄST Team10! <3