De sista två medlemmarna från 10-veckorsprojektet!

Här presenteras ytterligare två av projektets medlemmar & deras resultat & tankar efter dessa 10 veckor av en livsstilsförändring:
Denna kvinna hade nr 3 i startinlägget:
https://www.body.se/bloggar/helene-ahlson/20130111/10-veckor-till-en-halsosam-frisk-och-snygg-livsstil

Kvinna
Startvikt: 62,8kg
Slutvikt: 58,5kg
Mått:
– Bröst St (start): 92cm, Sl (slut): 88cm
– Midja St: 72cm, Sl: 68,5cm
– Navel St: 79cm, Sl: 74,5cm
– Höft St: 98,5cm, Sl: 96cm
– Fett% start: 16,5
– Fett% slut: 13,1

Den här fantastiska tjejen har stora mål i sikte framför sig!
Hon vill entra en Bodyfitness-scen en vacker dag.:)
Tankarna fanns lite i bakgrunden i starten av projektet, men inget hon avslöjade för mig i början. Målet med detta projekt var bl.a. att ta sig i en bättre ”tightare” kropp men samtidigt lära sig mer om styrketräningen & förhoppningsvis utvecklas lite muskulärt.
Eftersom vi alla vet att det är svårt att ”deffa” & bygga muskler på en & samma gång så gled målet mer & mer över till att utveckla muskler under projektets gång. Hon bestämde sig för att satsa på sitt långsiktiga mål & då lades även envisa del av fokuseringen i projektet om.
Halvtid var hon galet tight, kroppen hade svarat kanon på den striktare kodthållningen i kombination med cardioträningen. Dock drabbades hon av den välkända vinter-förkylningen samtidigt som hon skulle ta hand om sin familj, jobba samt sätta igång resan mot hennes andra mål i livet: utbilda sig till Personlig Tränare!
Det föll sig naturligt att vi ökade energiintaget & la om träningen för att inte spilla tid på hennes resa mot scenen.
När detta blir återstår att se…2014, 2015 el 2016? Vid årsskiftet följer vi upp utvecklingen so far & fortsätter redan därifrån.;)

image-80.jpeg
image-83.jpeg
image-84.jpeg
image-85.jpeg

Personens egna story om resan:
”Detta har varit grymt kul, grymt jobbigt och grymt lärorikt. Hade jag inte valt att gå med i projektet, hade jag aldrig lärt känna min kropp som jag gör idag. Att ”deffa” är tufft men jag vet att jag kan och att min kropp svarar bra. Jag har också stått och velat om jag ska köra hela vägen mot body fitness, har bestämt mig att en dag ska jag tävla. De tar tid att bygga upp kroppen. Men det får ta den tid det tar. Jag har ändå tre barn och jag har ett mål. Det går att kombinera. Tålamod!!!
Har även hamnat i små svackor och av dom har det varit väldigt lärorikt att lära sig bromsa i rätt tid. Dra ner på tempo för en stund och ladda om batterierna. Det är A o O av utveckling i sin personliga tränings form. Som sagt det har verkligen varit en tuff resa som har resulterat i att jag känner mig bättre än någonsin. Nu är det bara att kämpa vidare, det kommer jag aldrig sluta med!!!
En underbar grupp ”team 10″ med underbara människor. Har fått vänner för livet. Och coacherna du Helene och Lena är verkligen guld pärlor!!! ❤”

Följande kvinna hade nr 7 i startinlägget:
https://www.body.se/bloggar/helene-ahlson/20130111
/10-veckor-till-en-halsosam-frisk-och-snygg-livss
til

Kvinna
Startvikt: 62,8kg
Slutvikt: 54,2kg
Mått:
– Bröst St (start): 90,5cm, Sl (slut): 84.5cm
– Midja St: 70cm, Sl: 69cm
– Navel St: 80cm, Sl: 74.5cm
– Höft St: 99,5cm, Sl: 95,5cm
– Fett% start: 17,6
– Fett% slut: 11,5

Här har vi gruppens egna duracellkanin med konstant laddade batterier!:)
En kämpe som, likt en annan, bara drivs mer av utmaningar & när resultat visar sig. Hon är personen som jagat upp gruppen varje morgon, peppat alla i tid & otid samt fortfarande håller igång alla även nu när jag & Lena lite smått lämnat gruppen i egna händer.
Resultaten har följt hennes resa i samma takt som hon ändrat sin ganska, fr början, aktiva livsstil till än mer aktiv. Den här tjejen är den personen som jag fått bromsa under projektet, tom ordinerat total vila en kortare period, bara för att hon skulle få inse att ”mer är inte alltid bäst”.
& jag tror hon fick det ganska svart på vitt.;)

image-86.jpeg
image-87.jpeg
image-88.jpeg
image-89.jpeg

Personens egna ord om resan:
”Nu är de 10-veckorna slut, tiden bara rusade iväg!
Inför dessa veckor hade jag satt upp några mål / önskningar som jag ville uppnå.
Det var att
– Få fram någon linje eller några konturer så det sys att jag slitit i gymmet 🙂
– Minska mitt kroppsfett.
– Hitta träningskompisar för roliga stunder.
– Få ett hälsosammare kost och träningstänk.
Att verkligen förstå hur och varför samt vad tex. ett icke genomtänkt planerad träningsupplägg gör med kroppen samt
att våga lyssna på min kropp också och respektera hur jag mår och hur den svarar på planeringen är också viktigt och något jag blivit mycket bättre på.

Allt detta har jag uppnått, självklart kan jag bli bättre på alla delarna. Har hittat ett bra flyt när det gäller kosten också.
A&O för mig är att förbereda och vara förberedd. PLANERING = )

Utöver detta så har vi i gruppen hittat en enorm teamkänsla. Vi sporrar och puschar varandra inte bara inne på gymmet utan även utanför också.

Nu är nya mål uppsatta – 6 v till nästa deadline.;)”