Alla dessa nötter…..Del 2

Hasselnötter
Bild 399694
på grund av sitt bruna skal innehåller hasselnöten en mycket hög andel antioxidanter. Halten kalium och magnesium och E-vitamin är dessutom höga. Den innehåller dessutom även betasitosterol som har en kolestrol sänkande effekt.

Macademianötter
Bild 399686
Den dyraste och fetaste nöten på jorden, innehåller 22% palmitinsyra som är en omega-7 fettsyra och har en viss kolestrol sänkande effekter. Bra för kärl och hjärthälsan. Observera att denna nötter är giftigt för hundar.

Mandlar
Bild 399689
Mandeln är egentligen en stenfrukt och inte en nöt men trotts det matchar den nötterna i närings kvaliteter. Dock tycks kroppen ha lite svårare att absorbera fettet från mandlar.

Pistaschnötter
Bild 399690
En mycket antioxidantrik och det ser man på det gröna färgen. innehåller även isoflavoner som daidzein och genistein, vilka är kända för att skydda mot bröstcancer bl.a.

Cashewnötter
Bild 399688
Vansiniggt goda nötter som inte innehåller lika mycket antioxidanter som de mer färg glada nötterna men den innehåller mycket järn, folsyra och magnesium, dessutom välldigt prisvärd.

kokosnötter
Bild 399687
Kokosnöten är egentligen en frö! innehåller 90% mättat fett och 70% av dessa är de korta och mellan långa mättade fettsyror som till skillnad från de långa inte sänker våran insulin känsligheten och gör oss feta, grejen är att kroppen förbrukar det mesta av fettet från kokosnöten i levern och avger som energi. kokos är en bra fettkälla!