Göteborg – Ny stad, nya möjligheter!

@isakmelin_

Jag har under de senaste åren känt att man har fastnat i samma hjulspår med samma rutiner och samma förutsättningar varje ny dag som jag har vaknat upp i den regniga vanligtvis alldeles för lugna småstaden Borås. Oavsett om omständigheterna har ändrats gång på gång så har det ändå inte gjort saken annorlunda i slutändan även om det har inneburit flera funna guldkorn under vägens gång.

Jag har tagit tillfället att besöka nya platser runt omkring i landet så ofta jag har kunnat och byggt upp en helt klart större umgängeskrets från olika regioner utav Sverige. Jag har alltid brunnit för att träffa nya människor och se nya platser, att få nya kontraster som gör att man antingen uppskattar det man redan hade eller inse att gräset är grönare på andra sidan, oavsett så har jag insett att jag hellre tar reda på saker i slutändan än dör nyfiken.

Första tiden som jag kom i kontakt med uttrycket ”Yolo” (You only live once) så var det för mig ett definierat utryck utav ansvarslöshet och oeftertänksamhet, där vanligtvis ungdomar visade att man kunde gå utanför de vanliga normerna utan att det skulle ge några allvarliga konsekvenser som man i slutändan kommer undan ifrån. Det har dock slagit mig de senaste månaderna att det egentligen är en synonym utav det latinska uttrycket Carpe Diem som betyder fånga dagen men mer korrekt beskrivet som ta tillvara på dagen. Vilket de flesta, inklusive jag, är något som man är alldeles för dålig på att göra.

Många lever kvar det i det förflutna som är helt omöjligt att ändra på istället för att faktiskt blicka framåt och se möjligheterna till att använda sig utav sina tidigare erfarenheter för att ta sig ett steg närmare dit man faktiskt vill vara. Varje dag bör inte vara en rutin där inget nytt och främmande är välkommet, snarare att man bör ta tillvara på varje ny chans som erbjuds till positiv förändring. Det är när vi fastnar i gamla hjulspår och nöjer oss med det vi har som man slutar att få ut så mycket som möjligt utav det livet faktiskt har att erbjuda oss. Missförstå mig inte, det är viktigt att alltid vara nöjd med det man har för det finns alltid någon som har det värre än vad du har det. Men om nu livet erbjuder dig möjligheter till att bli lite lyckligare så varför tveka?

Jag insåg att ingenting kändes spännande så länge jag inte tog mig bort från det som alltid har varit det bekvämaste och säkraste valet för mig, där chanserna till förändring var lika vanligt förekommande som miljonvinst chanserna på Triss. Främst tack vare Linn så fick jag äntligen tummen ur, kammade mig, tog mig i kragen (etc) och lyckades äntligen ställa in siktet på Göteborg. drygt 10 månader efter det att planeringen utav en ev flytt började så sitter vi nu här i våran 2a ungefär 6 min promenad från Centralstationen och knappar på våra datorer. Jag ser mer fram emot vad som komma skall än vad jag någonsin har gjort förut och livet känns om inte annat fullt utav oändliga möjligheter där endast fantasin (och till större del just nu plånboken) sätter stopp för en.

Även om vi bara bor 1 tim bussväg från Borås och att jag fortfarande jobbar kvar där så vet jag att jag har tagit ett stort kliv in i mitt nya liv där jag tänker att ta vara på kommande möjligheter som kommer att leda till en mindre nyfiken, ännu mer livsglad och om inte annat bättre atlet ett steg närmare mina drömmar om att en dag förhoppningsvis bli bäst på det jag älskar att göra!


/ Isak Melin – göteborgaren

Screenshot_2016-02-05-18-22-59.png