Meningen med livet

@IsakMelin_

Jag och precis troligtvis många utav er andra där ute går nog och funderar dagligen på vad man bör göra för att lyckas med att få ut så mycket som möjligt utav livet, att alltid göra det bästa utav situationer som uppstår och att dagligen fånga den där mytomspunna dagen som ständigt återupprepas.

Jag har under årens lopp lärt mig att det vi människor vill ha mest utav allt här i livet är saker som vi för stunden inte har, att allt mer och mer handlar om att uppnå saker för att bevisa saker som i slutändan betyder noll och att aldrig låta någon ha det bättre än en själv, mer än att utvecklas som individer, lära oss utav varandra och lära oss att uppskatta det vi har här och nu.

Jag skulle aldrig påstå att det man har för stunden är det man alltid bör nöja sig med utan man ska självklart alltid se till att försöka att uppnå det som man har gjort sig förtjänt utav och lär du dig sedan att uppskatta detta så kan du med det i bagaget ge sig ut efter andra kvalitéer som livet har att erbjuda.

Ett vanligt uttryck lyder – ”som man bäddar får man ligga” och trots detta så är det många som ifrågasätter varför de inte sover bättre än vad de gör. Ett praktexempel bland oss träningsmänniskor som inte förstår varför de inte uppnår de resultat som de strävar efter men ändå inte kämpar helhjärtat för. Den som satsar här i livet är även den som har chansen att vinna och den som inget satsar är den som även får nöja sig med det som erbjuds. Så frågan är om du kan leva med att vara personen som riskerar att inte satsa för att få det du egentligen har gjort dig förtjänt utav.

Alltför många bygger upp barriärer utav hinder för att ha något att skylla på när de egentligen innerst inne bara är rädda för att inte lyckas och på köpet istället bli besvikna och komma till ännu bättre insikt över deras obekväma livssituation.

Så då är frågan om livet går ut på att våga och vinna chansen till ett acceptabelt liv där ens egna behov hinns med samtidigt som andras behov går att tillgodose och även lämna lite utrymme för att leva ut sina mål samt drömmar. Det är mänskligt att se det dåliga i det bra istället för tvärtom men det är däremot du som avgör om du vill vara den personen eller faktiskt kan se att utan det dåliga så hade man inte heller haft någon kontrast till vad som faktiskt är bra.

Vad som är tillräckligt bra för dig är helt klart individuellt då vi alla har olika många kontraster i livet på grund utav bakgrund, omständigheter/förutsättningar och självklart mål inför framtiden. Försöker du dock aldrig med att ta reda på vad du förtjänar eller om inte annat ser till så att du gör dig förtjänt utav något bättre så har du inte heller förtjänat att ha det bättre än vad du redan har. Huruvida du tänker fortsätta att leva ditt liv som lycklig eller olycklig är med andra ord ditt val som du fattar varje dag, imorgon är en ny vecka och nya möjligheter väntar, varför inte ta reda på om meningen med livet iallafall är att vara lycklig och ta steget att våga satsa!

Isak-5.jpg