Lyxiga kycklingburgare á la Isak på 250kcal/st

IMG_20160330_160239.jpg

Man får inte glömma att man även äter med ögonen även om dom till slut bara ska in i munnen!

Lyxiga Kycklingburgare á la Isak på 250kcal/ st – Recept för 2 st

Brödet;

Börja med att sätta ugnen på 180 grader varmluft

– 200g Fiberberikade Havregryn
– 1,5 tsk Bakpulver
– 2 tsk salt
– 1,5 tsk Fiberhusk
– 1 msk Ica Sötströ
– 1 tsk Curry
– 1 tsk Gurkmeja
– 200g naturell Laktosfri Kvarg från Lindhals helst
– 1st Äggvita

Blanda alla ingredienser med sked i en bunke, forma sedan till en rund boll med händerna och dela den på 2. Rulla dessa 2 till ytterligare 2 bollar och lägg sedan ut på plåt (sprayar vanligtvis med Pam på bakplåtspappret under men funkar även utan). Platta till så att bollarna får en mer tilltalande form som hamburgerbröd. Skär upp ett nätmönster på toppen med kniv och spraya sedan helst med lite Pam och krydda med Pizza krydda alt. Oregano och ställ sedan in plåten i ugnen på ca 30 min men ha gärna lite koll.

Kycklingburgarna:

– 200g Tinade Kycklingfiléer
– 1 st Äggvita
– Oogie’s Kalorifria Bacon krydda
– Lite salt + Svartpeppar

Mixa ner allt med en stavmixer och forma sedan till 2 st biffar som sedan steks på svag värme, helst i Pam.

Broccoliburgarna;

– 250g Tinad Broccoli
– 1 st Äggvita
– Ca 1tsk Grillkrydda

Gör precis som med Kycklingbiffarna och passa gärna även på att steka upp 2 st äggvitor som kommer att användas till burgarna.

Alternativa tillbehör;

– Ca 30-40g Naturell Mjukost från Eldorado på 4% (hittas på Willys samt vissa Hemköp) som blandas med valfri Ostkrydda från Oogie’s (Brukar finnas på den Amerikanska avdelningen i vissa Ica affärer, vanligtvis större)
– Smörgåsgurka (Valde den snällaste varianten från Eldorado som bara ligger på 20kcal/ 100g)
– Stevia Ketchup, funkar även med Taco sås utan tillsatt socker
– French’s kalorifria Senap (Finns även denna i större Ica affärer i vissa städer om man har tur, dubbelkolla bara så att det är den kalorifria)

När brödet sedan är klart så är det bara att låta den svalna innan man skär upp det och sen är det bara att pussla ihop alla ingredienser aaand Bon Apetit! B-)