Vila!!! Kroppen är sliten…..

Vaknade idag och kände mig som en 80-åring, öm i varenda led oc h muskel aj aj aj… Idag blir det VILA!!!

Låg kvar i sängen en stund och funderade över min ömmande kropp och började summera mina senaste pass och insåg varför jag är lite sliten idag 🙂

De senaste passen har innefattat maxlyft i bänk, 3 biptest och 2 harrestest inom loppet av en vecka… Crossfitpasset mark/burpee och lite chins på det. och annat gott och blandat….

Bip-testet var roligt att springa igen då jag inte gjort det på 10 år, kul att se hur jag ligger till konditionsmässigt. Tanken är att göra ett test nu i början av våren då konditionspassen varit ganska få, för att kunna jämföra senare under våren. Hur som helst blev mitt bästa resultat nivå 10,8 och detta vill jag ju självklart förbättra under våren!!!! 🙂
Bip-testet är ett konditionstest som går ut på att man springer fram och tillbaka mellan två punkter som är 20 meter från varandra. Under testet spelas en CD med pipljud i intervaller. Vid varje pip ska man ha nått till nästa punkt. Tiden mellan pipen minskas successivt, man måste alltså springa snabbare och snabbare ju längre man kommer i testet.

Harres-test var också ca 10 år sedan jag sprang. Bästa tiden på harres blev 13.43 sek. Säger kanske inte så mycket. Kolla in länken nedan så beskrivs testet på sid 3.

http://www4.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_12
4731/cf_57129/Testbeskrivningar_Fysprofilen.PDF]

Idag ska jag i alla fall passa på att njuta av solen! 🙂