Crossfit med Reza

Bild 399539

Bild 399538

Idag blev det ett crossfit-pass, lett av Reza Charlie.
Passet var uppdelat på 4 olika utmaningar. Jag, Maria, Peter och Reza startade på varsin station. Varje utmaning gick ut på att genomföra 3 set á 21-15-9 reps fördelat på 2 övningar. När man var klar väntade man tills alla var klara med sina övningar innan man gick till nästa. detta kunde innebära lite extra vila om man var snabb eller knappt någon vila alls om man tog lång tid på sig.

Jag startade med chins/situps (med klapp i golvet). Innebar alltså att jag började med 21 chins därefter, 21 situps, sen 15 chins osv…. till jag var klar.

Nästa utmaning var boxjumps/sumomark med kettlebell á 16 kg.

Tredje utmaningen var frivändningar/böj (med enbart kroppsvikten, därför dubblade vi antal reps just i böjen. De skulle dock vara 90 grader djupa).I frivändningar hade jag 30 kg.

Fjärde och sista utmaningen för mig blev thrusters/burpees, Vikten på stången på thrusters var 25 kg.

Riktigt bra och roligt pass!! Tack Reza för bra inspiraton! 🙂 Kände dock att jag kroknade på slutet och tummade tyvärr lite på djupet i thrusters, så det blir till att träna hårdare!!! 🙂

Avslutade passet med lite löpintervaller i korridor (ca 100 m) ihop med armhäv, situps och böj på kroppsvikten.

Allra sist la vi in lite mage, Det blev halva dragon-flags, dvs jag håller emot hela vägen ner och börjar om uppe på toppen igen, (exentrisk träning) samt 3 set a 20 reps benuppdrag med raka ben i dipsställningen.

Nu är det sovdax!! 🙂