PT-kunder & periodisering

Exakt en vecka efter tävling och jag har sakta "kommit igång" med lite annan typ av träning, dvs klassik byggarträning…;)

Att skifta mellan olika typer av träning ser jag som ett bra tillfälle att periodisera min träning. Med det menar jag ändrat reps och set antal på övningarna och i viss mån även andra övningar såklart. 🙂

Jacob Gudiol pratar just om periodisering i body radio för några avsnitt sedan. Känns väldigt intressant och håller med i det han säger. Lyssna på det, bra avsnitt!

Har även hunnit med att ta lite extra PT-kunder, nu när min satsning tillfälligt är slut…
Riktigt härliga kunder, där samtliga kommer tävla i Fitness Five. Vi gick igenom bänkpress och vad man kan tänka på för att optimera lyften, såväl tunga som högreps. Stort lycka till!! Ni kommer att rocka i Södertälje! 🙂

Själv körde jag lite bänk i onsdags, vilket kändes både igår och idag! Att gå från tunga 1:or till maxreps är en liten pers för kroppen. 😛

Bänkade iaf på 65 kg (2,5 kg) över kroppsvikt.
Blev 26 reps på första setet vilket är nytt PB! När jag bänkat på kroppsvikten 62,5 kg har jag landat på 30 reps. Ska sikta på över 30 även på 65 kg, det är målet!!
Jag skulle vilja säga att om du är maxstark i tex bänk och böj blir du ju på automatik stark när du även ska göra många reps pga att vikten inte blir så tung.
Så mitt tips till er som vill öka i reps, bygg grund och maxstyrkan tidigt och lägg inte av med den utan fortsätt hela vägen.

bild-1.PNG

I måndags vart det lite frontböj där jag gick upp på 10 reps, ovant och skön träningsvärk efteråt! 😉

Sammanfattningsvis så kan jag bara säga att jag har grym träningsvärk i HELA kroppen efter en vecka med "pumpträning".

Du blir bra på det du gör helt enkelt!

Nu ska jag vänja kroppen att göra lite fler reps än 1:or ett tag…;)

Önskar en trevlig fredag!!

//J