Rekorddag!!

Lovade lägga ut mina lyft här men youtube verkar strula lite så kika på min Facebook eller instagram (jennykitsune) så lägger jag upp de 3 sista lyften där!!:)

Vet inte var jag ska börja nånstans…

För två veckor skulle jag anmäla sig till dagens tävling, DM i SL (serie 1). Då frågar tävlingsansvarig i klubben om jag tänkt sätta några svenska rekord…
Nej säger jag direkt men ska kolla med mina coacher och fundera lite…
Dagen innan sista anmälningsdagen ringer jag upp Tävlingsansvarig för min klubb och säger att jag nog vill försöka på svenskt rekord i bänk och mark ändå…

När jag kom till arenan idag kände jag mig stark!! Dock blev det en väldigt seg och långdragen tävling så jag är glad att jag kunde tagga till och hålla fokus rakt igenom!:)
Min tävlingsvikt igår låg på 61,9 kg, så lite tillgodo.. (63 klassen).

Första grenen som är böj är alltid jättenervös!!! Spelar ingen roll om du vet att du har den, den är alltid nervig…
Gick in på 137,5, vilket kändes som en stabil ingång. Höjde till 145, som skulle innebära nytt tävlingspers. Även den lätt… Sista böjen valde vi att gå på svenskt rekord 150,5 kg!! Även den satt!! Så jä..la nöjd att jag satte den pga all nervositet!!
Känner att jag har mer i böjen men fick en liten balansmiss…
Vågar jag hoppas på 155 kg + på VM…? :))

Efter böjen kan man alltid pusta ut lite… För er som inte tror jag är nervös när jag tävlar kan jag berätta att så är inte fallet.. Alltid sjukt nervös, mest i böjen men även i de övriga momenten. AND I LOVE IT!!! <3
Vad vore livet utan nervositet och utmaningar :-)) hjärtat slår, snustorr i munnen, ljudet och synen är som i en smal smal tunnel. Det är TÄVLING FÖR MIG!

Ingången i bänken kändes lätt, 97,5 kg. Höjning till 102,5 kg också väldigt lätt!! Kände mig astaggad att putsa mitt gamla rekord med ett halvt kilo… Med facit i hand hade jag kanske t.o.m haft 110 idag för den kändes så lätt!! Men sånt vet man ju aldrig innan..
Till sommaren hoppas jag att 110 kg + sitter!!:)) En stor milstolpe och mål i min träning!!

Sista grenen, mark gick jag in på en väldigt komfortabel vikt på 155 kg. Höjde till 165 kg (tangerat svenskt rekord) I sista lyftet putsade jag till mitt gamla rekord med 5 kg, dvs 170 kg!!! Happyyyyy!!! Med mersmak…:)) om jag får drömma lite så hoppas jag på vikter upp mot 180 kg + på VM, men vi får se…:)

Efter en dag med 4 nya svenska rekord kan jag inte vara annat en nöjd!!
:-)) Höjde rekordtotalen från 414,5 till 427 kg!! Det närmar sig…:)

Även Elin gjorde debut idag och satte 3 personliga rekord!! Snyggt jobbat!! Eller debut är väl fel att säga, comeback är bättre, då hon faktiskt tävlade för några år sedan men haft ett längre uppehåll. Såg grymt stabil ut idag och fanns många fler kilon att hämta i samtliga lyft!! Nu kör vi så det ryker mot sommaren!!

Efter oss var det Kristians tur…
Han hade anmält svenskt rekordförsök för böjen. Lätt som en plätt stänkte han dit den, 255,5 som ingenting!! Grymt helt enkelt!!

image.jpeg

I bänken fick han med sig 165 kg och i marken osannolika 300 kg som nog måste vara det lättaste lyftet för dagen! Du är grym min vän! Tillsammans är vi STARKA och kommer att sätta nu REKORD!!! :-)))

image-1.jpeg

Tack alla för supporten idag!!!
Mamma, stig och Simon. Betydde mycket att ni kom!! <3

image-2.jpeg

Kalmar AK, MM Sports och såklart vännerna på plats!! <3

Sist men absolut inte minst, min man som stöttar mig och finns där hela tiden!! Min absolut bästa coach på tävling!! Du känner mig så väl och lyfter mig till nya höjder varje tävling!! <3 <3 <3

Tack allihopa ännu en gång för en grym dag!!!

image-3.jpeg

image-4.jpeg

Med det sätter jag punkt för idag! 🙂

Kram J