VM-silver & SM-guld X2…

Jag vet inte riktigt var jag ska börja…. har hänt så mycket den senste tiden och har gått i 190!!

Men jag vill ändå dela med mig av min upplevelse dels från Sydafrika och VM men även SM som gick nu i helgen! :))

Min satsning inför VM i Sydafrika startade nån gång strax innan årsskiftet, seden dess har det varit böj, bänk och mark på schemat 3 ggr per vecka!!!

Under hela satsningen kände jag att jag att jag bara blev starkare och starkare och allt gick enligt planen, tills jag fick för mig att ställa mig på en crosstrainer 1 timme!!! PANG sa det i vänster höft och det gjorde ont att böja!! Fu** tänkte jag och fick vila från böjen ett tag (och även marken).

Strax innan vi skulle åka (slutet av maj) kände jag mig ganska stark igen men har hela tiden haft känningarna kvar av bristningen i höften (som det visade sig var).

Väl på dagen D, 5 juni kl. 12.30 kände jag mig astaggad!!! När man kämpat och slitit för något så länge känns det rätt skönt att få ut det…

Böjen kändes helt ok! När jag säger det menar jag att det har känts bättre men även sämre…

Ingången i böjen på 142,5 kändes stabil så vi valde att höja till 150 kg. Även den satt men inte lika övertygande så därför blev det en minihöjning till 152,5…. Den ville sig inte riktigt den här dagen….

Innan vi åkte gjorde jag en böj på 155 kg och trodde jag skulle vara god för MINST detta på tävling…. Men just böjen är lite extra nervig med både balans och djup. Jag tror jag "gick igenom" lite på 152:an och därför blev den okontrollerad och svår att vända.
Det visade sig också att jag dragit på mig en lättare bristning även i HÖGRA höften på just 150-lyftet…

Bänken är inte så mycket att säga om förutom att jag är jäkligt nöjd med min 112,5 bänk och tror faktiskt jag hade haft lite till den dagen…. men sånt vet man ju aldrig :P.

Ingången i marken satte vi till 162,5….LÄTT!!! Likaså 172,5… LÄTT!!! Därför satte vi 180 kg som sista lyft. När vi kollade över vikterna en gång till valde vi att sänka den till 177,5kg…. det är så psykologist det där med jämna siffror som kan sätta spöken i huvudet på en… 180 kg kände jag mig tveksam på men 177,5 visste jag att jag skulle sätta… HJÄRNSPÖKEN!!! Jag hade förmodligen haft 180 kg också…. but you never know… ;-))

Böjen 150 kg…

Bänken 112,5 kg…

Å marken 177,5 kg! Booooom!!

IMG_3440.JPG
10404180_10203196952597673_1068050775009592178_n.jpg

Brons i böjen, silver i bänken och ett VM-SILVER i totalen på 440 kg!!! Nytt personligt och svenskt rekord i totalen men även marken och bänken! ;-))

Riktigt jä** nöjd och glad över min placering och prestation!! Att få komma efter Jennifer Thompson (min stora idol inom lyftning!!) kändes ganska overkligt faktiskt men grymt skön känsla!!

Min serie: 150-112,5-177,5 – en ökning i totalen från 427 kg till 440 kg!
Lyckad toppning måste jag ändå säga! :-))

Efter tävlingen stannade vi kvar i Sydafrika ytterligare 2,5 veckor efter tävlingen och upplevde safari, kapstaden, vingård…. ja allt som man ska se när man är i Sydafrika!

Medvetet valde jag att "vila mig i form" till SM pga av höften…

När vi väl kom hem till Sverige var det 1,5 vecka kvar till SM där jag hann klämma in 4 pass, där jag skulle bestämma om det skulle bli något SM eller inte…

Kändes lite knackigt första passet efter vårt "semsteruppehåll" men i slutet av veckan ändå så pass bra att jag bestämde mig för att vara med.

Jag visste att min toppform hade försvunnit lite sedan Sydafrika och att jag inte skulle kunna gå för fullt i varken böj eller mark….

MEN det räckte trots allt till ett SM-GULD! Eller rättare sagt 2 st, ett i styrkelyft och ett i bänkpress.

Min serie nu slutade på SM: böj 145, bänk: 110 & mark 167,5 kg
Rätt nöjd ändå efter omständigheterna men bäst av allt att det INTE påverkade höften något!!

Ni som såg på live sändningen på svt play såg att jag valde att stå över sista marken och det är jag glad att jag gjorde!!

2 dagar senare… SM i bänkpress. Jag var tveksam på fredagen att jag skulle hinna ladda om för jag var såååå trött men väl på tävlinsdagen kände jag mig taggad för att lyfta!

Ingång på 105…LÄTT!! Även andra lyftet på 110 kg kändes väldigt lätt, därför valde vi att gå på ett nytt svenskt rekord 113 kg!! Jag trodde verkligen att jag skulle ha den, det kändes så!!! Men det ville sig inte riktigt idag…. så det får jag spara till nästa års SM eller VM…. ;))

Sååå nuuu….. är det bara att köra lite rehab, bygga upp mina svagheter och jag tänker ta en paus från de tunga lyften nu ett tag tillsa det känns bra igen! under tiden kommer det bli lite anna träning, sån som jag längtat efter!!! klättring, löpning, simning etc…

Om du vill se fler av min lyft finns de på instagram: jennykitsune eller min youtube kanal Jenny Adolfsson.

image.jpeg
image-1.jpeg
image-2.jpeg
image-3.jpeg
image-4.jpeg
image-5.jpeg
image-6.jpeg
image-7.jpeg

Till sist vill jag TACKA ALLA som stöttat mig på ett eller annat sätt i min satsning!!! <3 <3 <3 NI VET VILKA NI ÄR!!

Vänner, familj, träningskompisar, följare, min klubb Kalmar AK, min MM Sports familj & sist men inte minst, min MAN!!! Utan dig Peter hade jag aldrig klarat detta!! Tack för stödet och för att du alltid tror på mig och stöttar mig!!! <3 <3 <3

Vi ses!!