AfterEight-cheesecake

I lördags bjöds det på finmiddag hos mina underbara föräldrar och mamma stod för maten och jag stod för efterrätten! Världens bästa mamma visste att gott kött och god potatis alltid står högt upp på önskelistan hos mig så när jag fick önska mat blev det vitlöksmarinenad entrecote med klyftpotatis och rödvinsås. Helt fantastiskt gott blev det! Till efterrätt bestämde jag mig för att göra en cheesecake med aftereight i, även den faktiskt magiskt god! Många sugna själar som ville ha receptet på denna också så därför tänkte jag skriva ut receptet på cheesecaken här!

20151191718365573_sbig.jpg

Ingredienser:

1 rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter

1/2 paket med digestive

30- 50 gram smör

3 äggvitor

3 äggulor

1 dl socker

300 gram phialdelphiaost

1 msk vaniljsocker

4 dl grädde

1 stor after eightbox

Topping:

200 gram mjölkchoklad (eller med mintsmak)

3/4 dl grädde

3 msk smör

Jag använde mig av glutenfria digestive och laktosfri produkter för Philadelphia, grädden och smöret, då min pappa är allergiskt både för gluten och laktos. Tänk på om ni använder glutenfria digestive att de är lite torrare, så det krävs lite extra smör eller vätska för att binda ihop botten så den inte smular.

Gör såhär:

Börja med botten och banka eller mixa digestiven till smulor. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i formen. Gör sedan toppingen genom att värma upp grädden och smöret tills det precis börjat koka. Rör ner chokladen tills allt smälter och ställ denna svalt. Börja med själva cheesecaken genom att ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig och rätt hård. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Varva sedan after eight och smeten i några olika lager och ställ därefter in i frysen.

20151191718361662_sbig.jpg
20151191718358531_sbig.jpg

Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat. När cheesecaken stelnat något, häll över toppingen och sätt dit några AfterEight som dekorering. Ta fram kakan minst en kvart innan servering.

Hoppas ni fick lite inspiration till helgen om ni vill bjuda någon på något riktigt gott! Ät och njut för mig med!

201511920362370_sbig.jpg

STYRKEKRAMAR FRÅN JENNY