Använd dina svagheter som drivkraft

Jag tror alla har någonting som vi önskar vi var bättre. Det som jag framförallt brinner för när det kommer till träning, och att tävla i en form av kroppsbyggning är att man aldrig blir klar. Många kopplar ihop detta med att aldrig vara nöjd, men det är en stor skillnad. Att aldrig vara klar och aldrig var nöjd är otroligt stor skillnad. Nöjd kan jag vara många gånger när jag är stolt över min prestation, mina framsteg och min utveckling. Men jag är aldrig så nöjd att det innebär samma sak som att vara klar. Det finns alltid delar att utveckla och förbättra, om det så är små detaljer eller så våra största muskelgrupper. Charmen med att aldrig känner sig klar gör mig däremot alltid även hungrig på mer och ständig utveckling.

Oavsett på vilken nivå man satsar på, såväl elitidrottare till dem motionärer som tränar för att må bra finns det alltid svagheter hos alla människor. Tyvärr så existerar inte superhjältar och därför har vi alla saker som vi önskar bli bättre. Oavsett om det handlar om kosten eller om träningen och din kropp måste vi lära oss att försöka kan vända allting till det bättre och istället ta nytta av det. Jag kan ta mig själv som exempel. Jag vet att jag behöver förbättra mina ben och mina gluteus (rumpmusklerna) för att få en mer proptionerlig fysik och kunna ta mig till toppen. Jag sliter varje dag och ha gjort i flera år för att förbättra min fysik och ändå är jag ändå inte där jag önskar. Men istället för att ge upp för att det inte är hundra bra, får jag vända det till att dela upp mitt mål i delmål, och istället vända det till att jobba med detta som drivkraft. Jag behöver kanske alltså köra tyngre pass för benen, ge dem mer återhämtning mellan passen och hitta andra lösningar på mitt ”problemområde”. Då kanske jag även behöver testa ett nytt upplägg, nya övningar och börja ändra mitt sätt att jobba med min träning för benen. Helt plötsligt har jag då vänt det som jag tycker känns sämst, till att ge mest kärlek och möjligheter att utvecklas och då se min utveckling framåt istället som en utmaning. Och när den väl sker, kommer även motivation att bli ännu större eftersom utveckling och framsteg ökar motivation till det vi gör.

Likaså gällande dem som har svårast för kosten. Att inte falla för frestelserna när hyllorna rinner över av godsaker vart vi än går. Istället för att falla för detta, ge upp och fortsätta äta som vi gjort kan vi vända på det och se det som en utmaning. Sätt upp ett mål att du får äta det du vill under lördagen eller kanske under hela helgen som start, och se det som en utmaning att hålla dig ifrån det på veckorna. Leta nya exempel på bra kost som du kan hitta som komplement, se drivet i att se vad du istället kan skapa av bättre kost som gynnar dig och din utveckling och gör att du mår bättre.

Tänk på vad du faktiskt har för mål och vad det kan vara för hinder på vägen. Det som sedan visar sig kunna göra den annars raka vägen mot målet krokig, är istället det som kan vara ett stort prio att jobba för. Vänd det som känns som en motgång och något jobbigt, tackla det med en lösning som även det kan kräva delmål men som tillslut blir till det drivmedlet som för dig framåt, mot ditt slutliga mål.

Hoppas ni fick lite motivation till att inte ge upp, vad ni än har för mål! Alla har börjat någonstans, men trots att vägen inte alltid är rak, så leder den alltid dig någonstans.

2015116125212730_sbig.jpg

STYRKEKRAMAR FRÅN JENNY