Leave the comfortzone

Måndag och första dagen på en ny veckan, men även sista veckan eftersom SM går av stapeln i helgen! Det skall bli så roligt och så spännande att ställa sig på scen igen, träffa alla härliga människor som alla snart är i mål på sitt vis! Oavsett placering är alla vinnare för vägen till där vi står i helgen har för alla varit lång på sitt vis med olika uppåt och nedåtgångar under tiden. Under sista veckan är det sista som skall slipas på formen och många har sin så kallade ”peak week” där man toppar formen. Vissa gör tömning och laddning vilket också något man kan göra där man reglerar vatten, salt och kolhydrater för att få sitt bästa möjliga resultat på tävlingsdagen. Detta går jag inte in mer på i detalj då det är en mer avancerad process som man inte bör hålla på med om man inte har koll och är inför en speciell tävling, fotografering etc som ”kräver” en speciell formtoppning.

Eftersom domarna tyckte att jag var för hård på JSM har min utmaning istället varit att bli mjukare, inte lika hård och minska konturer, linjer etc som kommer fram lätt på mig. Det kan låta väldigt lätt men för mig blir det en utmaning att hitta balansen mellan fyllig till vätskefylld. En stor skillnad där jag trivs i det ena men inte i det andra. Till alla er som läser detta, vill jag tydligt påpeka att detta ENDAST är ur tävlingssyn sett. Eftersom jag är van vid att känna mig i form när min form är väldigt hård blir därför kontrasten stor när jag blir desto mer fyllig och formen känns självklart inte som tidigare. Däremot är detta en form som är vacker, men som sagt så är det inte den form jag har haft på tidigare tävlingar vilket gör att jag har känt mig lite obekväm ibland. Formen är fortfarande väldigt fin, utan det är endast sina perspektiv och självbild som kan bli snedvriden så det är viktigt att verkligen för mig gå utanför min comfortzone och släppa allting, lita på planen och tänka att allting gynnar mig och enigt vad kriterierna är och vad domarna söker är det ett självklart val att ändå rätta sig efter dem. Sporten kräver mycket mentalt av en och likaså som det är en kamp fysiskt så är det otroligt kamp att psyket och min inställning är så viktigt. Hela tiden försöka tänka positivt och jag vet att jag kommer vara så stolt att jag får stå på scenen och kunna visa att jag har tagit till mig kritiken och vill förändra och vill blir bättre!

Hur formen landar på söndag får tiden utvisa men magkänslan är bra och jag känner mig väldigt glad. Jag kommer få uppleva en dröm och oavsett hur det går är ett stort mål i livet att just få tävla i SM, så att gå upp på linen kommer vara en enorm upplevelse i sig!

201592813413158611157461_sbig.jpg

Oavsett hur snyggt jag kan tycka att det är i tävlingssyfte att vara hård, så är det inte det som skall eftersträvas i bikinifitness. Gör om, gör rätt!

201592813413143001157461_sbig.jpg

Morgonens fantastiska utsikt! Hoppas alla har en fin måndag, här skiner solen och det är en strålande höstdag!

STYRKEKRAMAR FRÅN JENNY