Måndag och dagens upplägg från axelpasset!

Måndag och ny vecka, lika laddad för sista hela veckan innan julhelgen så denna veckan är det full fart framåt. Ett glapp mellan PT-klienterna gjorde att jag tränade mitt på dagen. Betyldigt lugnare på gymmet och särkilt på måndagar när alla skall träna efter helgens bravader. Vissa dagar är bättre än andra, och igår var definitivt inte en sådan dag på gymmet. Trött i kroppen och jag åkte till gymmet för att riva av ett benpass men direkt första setet benspark kände jag av knäna. Aternativet till att deppa ihop i frustation och åka hem eller hitta en lösning på mitt problem.. Ni kanske kan gissa vilket jag valde och istället blev det ca 8-10 set lårcurl supersettat med benpressar utan några djupare böj, utan för att hålla ett högt tryck och pump med fokus på framsida lår. Även insida lår och vader med rak knäled blev det där jag inte frestade på knäna på samma sätt. Allt är bättre än inget, och att hitta en lösning utvecklar alltid dig mer än att ge upp. Ger du upp kommer annars lätt känslan av ett misslyckande, men att jag fick ont i knäna var inget jag kunde rå för igår och därför blev min lösning istället ett utvecklande och istället ett steg i rätt riktning genom att göra det bästa av situationen. Jag har sagt det tusen gånger om, men inget är så sant som att allting går med en positivt inställning!

Dagens pass däremot, var en sådan dag trots att musklerna protesterade i slutet så ville jag knappt sluta! Högre vikter med ordentligt tryck! Upplägget på dagens pass såg ut såhär:

Uppvärmning med lättare vikter, olika vinklar som ex, hantellyft i olika vinklar, lätta axelpressar och rotationsövningar för rotatorcuffen.

Sittande hantelpress, 1 uppvärmningset 3×10

Axellyft åt sidan med hantlar 3×10

Lättare axellyft åt sidan på bänk (video finns ca 1 vecka bakåt i flödet på Instagram) 3×10

Axellyft framåt med stång i Cable 3×10

SUPERSET

Axeldrag mot hakan med handtag 3×10

Reversed flyes i maskin, 1 lättare Rörelseset, därefter 3×10

Facepulls med rep i Cable 4×10

Reversed flyes med hantlar 3×10

Därefter var tanken även mage men efter Sälen i fredags(!!) är magen fortfarande helt öm, så det för vänta till imorgon!

Hoppas alla känner sig laddade inför veckan! Sätt upp nya små mål som skall klaras av denna veckan som ni kan bocka av på söndag. Mål som är rimliga men som ändå utmanar och utvecklar er, oavsett om det gäller träningen eller om det gäller att exempelvis hålla sig till att äta bättre denna veckan. Små förändringar som i det stora hela gör stor skillnad. Många bäckar små som det så fint kallas.

Ha en fortsatt härlig måndag och till er som snart är påväg till träningen, kör hårt och utmana er lite, lite extra på dagens pass!

201512141627211530_sbig.jpg

Ta hand om er! Stora kramar från Jenny