Våga tro på dig själv

Det finns inget som är så viktig som självförtroende, självkänsla och att våga visa vem man är. I Sverige finns det 9 miljoner människor och hade vi alla varit likadana hade världen varit väldigt tråkigt. Just att alla människor har sina egna personligheter, sin egen charm och sitt egna sätt att vara på gör just att världen får så många olika fina nyanser.

Alla föds vi till olika personer och genom vad vi stöter på i livet och vilka vägar vi väljer att gå formar det även de människor vi växer upp till. Vissa förändras mer än andra och väljer att gå helt andra vägar än vad som de kunde tro från första början. Det som är viktigt, oavsett vilken väg man än väljer, är att man går den väg som man själv vill och drömmer om. Det spelar ingen roll hur stora utmaningarna kan vara på vägen, för allting är möjligt men det handlar också om att ibland våga, våga göra saker som inte alla gånger känns självklara. Men magen säger ändå ibland det som kan kännas och upplevas omöjligt, men genom att tro på sig själv och på det man gör så finns det inget som skall stoppa dig. Tillsammans med mycket vilja, tålamod och disciplin kommer du också att nå dina mål. Vissa saker kräver tid men tids nog så kommer de även att klarna, lösa sig och du kommer att klara det som du jobbar för.

Det finns ALLTID människor som du kommer att stöta på som kommer att trycka ner dig. Som kommer att fnysa åt dina idéer och drömmar och direkt bedöma dem som ogenomförbara. Däremot är det istället en definition av deras egen bedömning, en bedömning som grundar dig på deras förmåga och därför också spegla att det är ofta de själva som inte skulle klara av uppgiften, inte du själv. De människor som försöker trycka ner det som du drömmer om och är villig att arbeta hårt för är troligtvis de människor som inte kommer komma dit själv. Hur många gånger har du t.ex. hört en person som har uppnått sina mål och drömmar, trycka ner dina? Troligtvis inte så många gånger. De som har klarat sina mål och uppnått det som de en gång drömde om, många gånger exempelvis även entreprenörer i olika branscher, så finns det inte så många som inte skulle säga till dig att köra, tro på dig själv, testa och se vad det leder till. Ett motto som jag alltid tänker är att ”inget ont som inte för något gott med sig”, vilket är väldigt sant. Blir det inte alltid som man har tänkt sig så är det ändå alltid något annat som kommer leda dig till något positivt även om det inte blev exakt som det föreställda målet.

Genom att tro på oss själva och även det väldigt viktiga att omringa oss med människor som gör detsamma, tar det oss så mycket längre och det kommer göra så att du vågar mer, tar de chanser som kan öppna många dörrar och leda dig närmare dina mål. Att omges av människor som tror på dig, motiverar och inspirerar oss får oss att vilja utvecklas, fortsatta att arbeta för det vi vill och alltid ger oss positiv energi och mer ork att fortsätta. Fundera på vilka som motiverar dig och ta vara på dem extra mycket. Och tro på dig själv. Alla misslyckas vi med vissa försök vi gör men det är även då som vi blir starkare och kan ta lärdom av våra misstag, och därefter bli bättre till framtidens utmaningar.

Försök att gå in med en större tro och tillit till dig själv och vad du faktiskt besitter inför 2016, och sätt annars mål för just detta och bli bättre på det. Att inte klanka ner och klandra dig själv, utan att lyfta och tänka positivt kring dina förmågor och positiva egenskaper.​

201512291921137450_sbig.jpg

Ta hand om varandra och var rädda om er! Många kramar från Jenny