Tyngre kropp = Tyngre vikter

Att vara offseason och åka på semester till USA var för mig en stor frihet som tillförde väldigt mycket lycka. Med vanligtvis väldigt stort fokus på kosten både för egen del samt i mitt jobb så var det en otroligt skön ”paus” som kom lägligt i mitt liv, där jag släppte greppet om tyglarna lite lösare än vad jag gör hemma. Men ett sådant långt ”break” från kosten, matlådor osv har jag inte haft sedan jag började med mina tävlingssatsningar i början av 2014. Jag trivs med så som jag lever hemma med rutiner och matlådor för mig underlättar att jag får i mig den mat och råvaror kroppen kräver när man lever ett aktivt liv med mycket träning, så detta är något jag som sagt tycker väldigt mycket om. Så förstå mig rätt.

Några matlådor blev det i USA ändå under dagarna med mycket bilåkning, och då simpla matlådor med clean mat som är lätt att äta på vägen. För övrigt hittade vi även många bra matställen med bra mat och även ett ställe i samma kvarter som Golds, Firehouse, där vi åt lunch hela sista veckan. Kyckling, ris och en grönsaksblandning med lök, praprika, broccoli osv med chilisås till, riktigt gott och mycket mat! Den kallades även Bodybuilder Meny då många kroppsbyggare åt där vilket förklarar storleken på portionerna, ingen för någon som är liten i maten!

Mycket mat och mycket energi till att träna även på semestern. Trots detta var jag väl medveten att några kilo fick följa med hem, inte bara i resväskan bland packningen utan även på kroppen. Men är man van vid dieter, och känna sin kropp spelar detta ingen roll. Att gå upp några kilo skrämde mig först väldigt mycket då jag faktiskt inte är van att väga så mycket som jag gör nu. Och genast var min tanke; NER!

När jag sedan landat och hunnit vara hemma i några dagar och jag kört igång med träningen här hemma, slog en fundering och tanke mig. Vikterna på gymmet som vanligtvis varit tunga under väldigt lång tid, är de vikterna som jag nu i veckan har börjat på. Vikterna flyger upp och jag känner mig starkare än någonsin! I mitt fall då jag har rätt så svårt att lägga på mig så spelar det inte så stor roll, snarare tvärtom, men känslan att kunna få känna sig stark och med riktig styrka, det gör mig så glad och motiverad! Helt plötsligt känns utvecklingspotentialen så mycket större då jag kan pressa kroppen till så mycket tyngre vikter än vad den är van vid, och träningsvärken kommer som ett brev på posten!

Att vända det som först kändes som en skrämmande siffra, till ett sådant lurigt leende med insikten till vilken styrka det medför. När jag faktiskt trots allt överväger till att faktiskt inse fördelarna och istället stanna kring denna vikten. Vad siffran egentligen står spelar trots allt ingen roll, så att även gå lite utanför den komfortzonen för att utvecklas är något som är viktigt att ägna en tanke eller två åt. Låta hälsan och glädjen till träningen och min utveckling styra. Att våga lägga på mig, träna riktigt, riktigt tungt och växa. Det är offseason som är utvecklingens tid och att hitta balansen är inte alltid det lättaste. Men det finns inget ont som inte för något gott med sig, och en tyngre kropp ger tyngre vikter i gymmet!

Något kilo ner för att riktigt mig helt bekväm, men att stanna på tyngre vikt än tidigare försöka släppa formtänket och istället kunna motivera till träningen och glädjen, utan siffror på vågen utan träna för att det gör dig lycklig och att du växer som person. Livet handlar inte bara om en form, utan det handlar om att forma livet. Till det som du blir lycklig av.

På den här bilden väger jag precis lika mycket. Den ena med en nästan otränad kropp, och den andra med min kropp i dagsläget. Fyllig, gladare och starkare!

Skärmavbild 2016-03-24 kl. 18.47.12.png

Ta hand om er och ha en underbar påskhelg!
Starka kramar från Jenny