Hårt slit lönar sig

”Once you see results it becomes an addiction”, nog kan det låta klytchigt men trots allt, om man en gång har sett en utveckling så märker du också hur mycket det motiverar dig.

Om du aldrig tidigare har tränat, så gäller det att hitta motivationen till att börja och därefter fortsätta. Vi blir inte bättre och slår några rekordtider på att springa en gång, och vi lyfter inte supertungt genom att besöka gymmet och rycka i lite järn en gång heller. För att få en utveckling så måste vi även ha tålamod, kontinuitet och viljan att fortsätta för att se oss själva utvecklas. Dock är det ofta i denna fasen som många hamnar, då resultaten inte kommer lika fort som man önskar och man tycker att det man lägger ner inte ger någon skillnad, och man ger upp. Man ger helt inte kroppen en ärlig chans för att bli bättre och istället för att fortsätta och låta kroppen hinna ändra sig, förstå att vi är ute efter en förändring mot tidigare, men hinner avbryta det eftersom det enligt många går för sakta.. Innan kroppen har förstått vinken så har tålamodet runnit ut och vi är tillbaka på ruta ett.

Att istället drivas framåt av utvecklingen, att se att det som man gör och det man presterar ger oss något tillbaka. Om det är bättre kondition, större muskler eller starkare kropp fri från skador, så är det framsteg som ger oss en belöning för det vi har åstadkommit och slitit för. Jag har styrketränat i flera år nu och för varje vecka som går så blir jag lite, lite bättre. Jag får bättre kontakt till musklerna, testar nya övningar och utmanar mig i både vikter och upplägg. För mig, i mitt fall som tävlar i en sport där utvecklingen egentligen är det stora nöjet, då tävlingarna är stora och utmanande stopp på vägen, så är det viktigt att njuta av vägen dit. Resan som tar mig till målet.

Oavsett vilken träningsform du utför, eller om det så är andra utmaningar i livet inom jobb, familj, relationer osv. När du ser resultat som du jobbar för så blir du även mer motiverad till att fortsätta. Jag vet så många som vill ge upp, och som dessvärre gör likaså. Men det kommer inte ge dig mer än den biten du hann ta dig till innan du gav upp. Därför är det så viktigt att försöka hålla det som man lovar sig, att sätta upp mål som är rimliga och känna det som en utmaning, utan att upplevas som ouppnårbar och därmed utvecklas som person. Det är många som många gånger har sagt till mig vad som går och inte går, skrattat mig i ansiktet när jag har sagt vad jag har för mål och drömmar. Vad som går och inte går, är dock helt baserat på vilken mun det kommer ur. Det som ”inte går”, kanske inte skulle göra det för dem eftersom de verkar ha denna inställning men att någon skall komma och säga till Dig vad du är kapabel till, NEJ. Vad du kan uppnå vet endast du och låt ingen säga till dig vad du kan och inte kan. Hårt jobb kommer att krävas av dig, men har du bestämt dig och ser livets utmaningar positivt istället för tvärt om, så finns det inget som inte går. Kan man flyga till månen så kan du göra dina drömmar och mål till verklighet.

Idag kollade jag även tillbaka på gamla bilder från 2014, och 2015 på min rygg. Aldrig någonsin har jag haft sådan kontakt i ryggen som jag har nu och genom att titta tillbaka fick mig även att inse resultaten av jobbet som jag har lagt ner. Hårt jobb lönar sig och jag jobbar varje dag, till mitt max så gott jag kan för att skapa mig en bättre fysik, och en utmaning som blir roligare för varje år som går!

12903515_1381525218539833_876842193_o.jpg

Ny vecka dessutom, våga nu utmana er! Så om det är springa fortare, lassa på vikter, äta mer eller träna hårdare. Tro på er själva, var stolt över dig själv och din utveckling, och KÖR!

Starka kramar från Jenny