10 superlätta mellanmål!

Att äta bra och hälsosam kost kan verka svårare än det är. Att även nyttigt inte är gott är även något som många har fått om bakfoten, utan nyttigt kan många gånger vara betydligt godare, och det gynnar dessutom både dig och din kropp!

Att äta regelbundet med stora måltider är något som väldigt många är väldigt duktiga på. När det däremot kommer till mellanmål, är det ofta svårare. Trots att vi redan på förskolor, fritids och skolor försöker lära oss våra barn att mellanmål är bra så faller detta ofta bort bland stress och jobb när vi är äldre. Däremot behöver det inte vara krångligt att äta mellanmål, det finns många och väldigt lätta exempel på smidiga mellanmål att lätt kunna ta med sig och äta när man är på språng. Med lite planering så riskerar du inte blodsockerdippar, att du blir vrålhungrig utan håller en bättre energi jämnt fördelat över dagen. Därför tänkte jag nu tipsa om 10 stycken väldigt enkla mellanmål att ta med sig under dagen, som har bra innehåll med både nyttiga fetter, kolhydrater och bra proteinkällor.

– Lättkvarg, 1/2 banan, krossade linfrö, eventuellt smaksätt med funligt. Ät som det är eller mixa med lite vatten/is, och drick om du har bråttom.

– Keso, 1 tärnat äpple, kanel, cashewnötter/walnötter/mandlar

– Knäckebröd, ägg

– Bananpannkaka med bär och keso (recept finns sedan tidigare på bloggen)

– Chiapudding med hallon och kokos(ev. 1/2-1 hel skopa protein för högre protienandel i mellanmålet)

IMG_4984.jpg

– Hemmagjorda proteinbars

– Makrill/Tonfisk/kycklingfilé på burk, + knäckebröd

– Caseinpudding + riskakor och jordnöttsmör

– Äggvite-rullar med kanel/kardemumma/saffran och tinade bär och hackad mandel.

– Lättkesella med tinade bär och riven kokos

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 14.11.49.png

De mellanmålen som skall förberedas går väldigt lätt att förbereda kvällen före och därefter lägga i en burk eller i lite aluminiumfolie och äta dagen efter kallt. Hoppas att ni fick lite ny inspiration på väldigt lätta och goda mellanmål. Beroende på hur mycket av varje näringsämne man önskar äta fördelar man därefter måltiderna därefter.

Ha en superfin tisdag och njut av våren som har kommit till oss i Sverige!
Starka kramar från Jenny