Välmående inifrån och ut

Att se bra ut, är en sak. Hur man mår innanför ytan är en annan sak. Att kunna kombinera dessa två och få till kombinationen av att må både på insidan, OCH utsidan kan vara lättare sagt än gjort.

För mig så är det väldigt viktigt att försöka hitta den balansen när både kroppen och knoppen samarbetar, när ytan och det som finns innanför balanserar. Det har många gånger tidigare i mitt liv varit väldigt olika och det har ofta kommit många hinder på vägen, men genom att hela tiden sträva efter att må bra inifrån, så kommer det även att lysa igenom på utsidan och ytan utåt. Att må bra med sig själv, sin självkänsla och sitt självförtroende spelar stor roll i hur man lever och mår. Att man vågar tro på sig själv och utmana sig för att bli bättre. Alla kommer möta motgångar, men genom att både misslyckas och lyckas så ger det dig mer erfarenheter, och att sedan resa sig upp och fortsätta, kommer göra dig starkare. What doesn´t kill you makes you stronger.

Jag har för länge sedan pendlat mycket i vikt, och vägt kanske lite för mycket, men även på tok för lite. Jag har alltid älskat att träna men när kroppen och huvudet inte samarbetar, ville huvudet endast träna, men kroppen inte röra en meter. Huvudet säger åt dig vad du skall göra, vad du skall äta och balansen är så långt bort man bara kan komma. Att hitta denna balansen har för mig själv tagit flera år. Och det är inte efter flera tävlingar senare, både med toppar och dalar, vinster och förluster som jag har blivit såpass mycket starkare och tryggare i mig själv att jag numera känner att kroppen och huvudet sitter i samma båt.

Numera, har jag insett att oavsett vad andra tycker, oavsett vad vågen står på, eller vad måttbandet mäter, så spelar det ingen roll. Om det ökar eller minskar 5 cm eller 5 kilo, så gör det i slutändan inte mig lyckligare just nu. Är det inför en tävling så självklart, då ger jag 200% för mina mål, men just nu är mitt mål att bli stark, att öka i muskelmassa och verkligen må bra. Och att då kunna säga att jag, med handen på hjärtat, mår genuint bra både utifrån och inifrån, gör mig väldigt lycklig. Hinder kommer komma, men mår man bra hittar man en lösning, och det kan istället bli en utmaning. Mår man inte bra, så bör man försöka kartlägga varför, leta reda på vad det är som inte ger dig en känsla av välmående och därefter även försöka komma med ett förslag, och en väg för att kunna må bättre.

Bilden visar min form, till vänster i tävlingsform och till höger min form som den är nu, 70 kg, kurvig, starkare än någonsin och fylld av bra mat och mycket energi! Stabil vikt och med en form jag känner mig otroligt bekväm i. Och så viktigt för många att inse att försöka tro att man kan utveckla muskler med den låga fettprocenten till vänster, att bygga en större och starkare fysik är bara idioti. Att hitta en balans där man både kan må bra och utvecklas, trivas med sig själv och må bra. Något många framförallt tjejer ofta skall tänka ett extra varv kring då idealen på sociala medier pumpas ut med sexpack och supertighta kroppar i tävlingsform. Snyggt? Enligt mig, JA. Hållbart och hälsosamt? NEJ.

Skärmavbild 2016-04-06 kl. 09.30.07.png

Ingen skall behöva gå och vara ledsen, må dåligt eller inte trivas med sig själv. Det kan krävas vissa kraftansträngningar, jobbiga stunder och gånger då det kommer kännas som att du offrar mycket för dina mål. Men i slutändan blir denna uppoffring den största tjänst du någonsin kunde ge dig. En tjänst som gör att du mår bra. Inifrån och ut.

Ta hand om er och var rädda om varandra.
Våga utmana, och våga vara stolta över er själva.

Starka kramar från Jenny