Mental inställning

Det går inte en dag utan jag hör meningen ”Jag kan inte”. Trots det är detta en mening som jag ofta förbjuder mina klienter att få säga på mina pass. Vad man kan och inte kan, det är endast du själv som bestämmer. Att ”inte kunna” innan man ens har försökt, går inte ihop. Att inte våga sätta höga mål kommer inte heller leda till några misslyckanden, och utan misslyckanden kommer vi inte heller utvecklas. Så den enda gången du kan använda ”inte kan” är när det gäller att du ”inte kan utvecklas”, för ribban är satt för låg. Vågar man inte satsa så kan man heller aldrig vinna.

Skärmavbild 2016-04-22 kl. 17.42.23.png

Alla föds som små barn, och allting som vi gör efter vår födsel gör vi för första gången. Vi testar oss fram och inte säger vi då att vi inte kan? Vi växer och vi kanske skall börja cykla, trots att vi inte kan så övar vi, och övar tills vi kör vinglar runt på cyklar med små, små hjul. För att vi går in med inställningen att vi skall klara det. Inga barn kan cykla från början, men de vill lära sig och trots hundratals försök och ett och annat skrapsår sitter det tillslut. Sedan händer det något, när människor blir äldre och synen ändras, börjar vi, trots att vi hela tiden lär oss mer nya saker ju äldre vi blir, att begränsa oss själva. Att vi ”inte kan” sitter endast i det mentala, din tankar varav din kropp styrs ifrån. Talar du om för kroppen att den inte kan, då kan den inte. Om du istället ändrar din inställning till att jag vill, jag ”vill kunna” så ändras också hela inställningen till det du har framför dig. Om det såväl är på jobbet, springa snabbt eller lyfta tungt så handlar alla utmaningar vi ställer oss inför om just vår mentala inställning. RMI, något som ni kanske har hört talas om. Just det som livet handlar om = Rätt Mental Inställning.

Att förändra sin mentalitet till att alltid försöka se saker och ting positivt är inget som man lätt gör över en natt. Även det kräver övning men om man hela tiden, varje dag försöker hitta positiva sidor av det som händer, så kommer det tillslut att falla sig naturligt. Jag får ofta höra just det, ”att du alltid kan vara så postitiv” Ibland men en negativ klang, men ofta då av personer som också är min raka motsats som alltid kan finna negativa sidor i allt. Valet är ditt, men jag kan lova dig, med handen på hjärtat att du kommer må så mycket bättre om du väljer det förstnämnda alternativet.

Att ge sig in på saker som utmanar dig, som kan upplevas svåra och kanske kommer ge dig några fall på vägen, kommer också sätta press på din inställning. Många tuffa situationer kräver att vi hittar en positiv lösning för att ta oss vidare och varje gång vi lyckas så växer vi lite till, och vanan att vi klarar mer än vad vi tror bygger oss för varje dag lite starkare. Att våga, och våga misslyckas men att göra det med en positiv inställning kommer att ta dig långt. Du kommer aldrig få veta vad du klarar om du inte vågar prova, och eftersom du har sagt att du inte kan så kommer du heller aldrig ens att försöka bevisa motsatsen för dig själv.

Livet har toppar och dalar, uppförsbackar och nedförsbackar, motvind och medvind. Men att alltid cykla med tramporna på fel håll, i uppförsbacke och motvind och med en tro att du aldrig kommer komma upp till toppen, kommer innebära att du inte heller trampa upp till krönet. Så vänd på tramporna och sätt blicken mot krönet. Det är dit du skall, framåt och mot toppen av dina mål!

Skärmavbild 2016-04-22 kl. 17.43.20.png

Livet blir vad du gör det till, vill du se det negativt, upp till dig. Vill du se det postivt, upp till dig. Bilden förklarar rätt tydligt alternativ som jag står för i mitt liv.
Skärmavbild 2016-04-22 kl. 17.40.28.png

Ta hand om er och tro på er själva, jobba med er mentalitet, lämna komfortzonen och Kör!

Starka kramar från Jenny