En stark kropp ger ett starkt psyke

Ni vet de gånger ni kanske känt att livet går som på räls och man rullar i nedförsbacke. Just nu är jag inne i en sådan period där det är svårt att se hinder i någonting. Allting som tidigare känt ouppnåeligt vissa gånger känns nu bara sporrande till att testa, och till att lyckas. Min träning har på senaste tiden gått fantastiskt bra, och efter ett tag med ont i kropp och leder på många ställen. Jag gnuggade då på och slet i vad som kändes som en uppförsbacke, då huvudet vill ta i men kroppen gjorde ont. Därför är jag så innerligt tacksam nu, att vinden har vänt och smärtorna är borta, och jag kan träna som jag vill igen!

Det finns toppar och det finns dalar, och ingen går i motgångar för evigt och likaså inte heller i framgångar. Därför gäller det att ta vara på tiden då allting går som man vill. Jag känner mig enormt stark, starkare än någonsin med styrketräningen och kroppen svarar som jag vill. Min kroppsvikt ökar även den men ändå hålls formen som den skall och jag ökar på rätt sätt.

13692737_1491427034216317_235176566203358053_n.jpg

En stark kropp och ett starkt psyke, både i och utanför gymmet.

Jag har kommit på mig själv med att lyfta tyngre vikter än det som mig för ett halvår sedan inte ens hade funnits i mina tankar. När kroppen är stark blir även psyket stark. Jag märker hur mycket mer jag vågar nu. Till 98% av fallen så går det, och utan bekymmer. De resterande två procenten kan vara de få gånger som det krävs en sänkning pga tekniska fel som kommer grundas av vikten, vilket jag inte vill. Men mer än så är det inte som kan bli fel, så Våga! Våga lasta på och lyfta tungt! Våga testa och se dina gränser, du lär märka att de är bra mycket längre bort än vad du trodde de var. Allting sitter i inställningen och idag är det en ny vecka och jag vet vad jag har att vänta inom 1-2 veckor. Jag har satt upp mina personliga mål kring vad jag skall klara av, saker som jag aldrig tidigare gjort. Men saker som jag vill klara, och saker som jag också då SKALL klara. Genom att hela tiden pressa mig till saker som från början kan kännas omöjliga, och genom att sedan klara av dem gör att man växer så mycket som person.

FullSizeRender(19).jpg

Inget kan gå mer fel än att du behöver plocka av vikterna igen. (korrekt teknik är givet) Och att plocka av vikterna ger dig bara ett kvitto på att chansningen kanske var lite för stor för tillfället, men då vet du också svart på vitt vad du har att jobba mot.
Våga testa, våga lyfta tungt och ni kommer bli så mycket starkare av både fysiskt och psykiskt. Av utmaningar växer vi. ”What doesn’t kill you makes you stronger”

Ta hand om er träna tungt! 

Starka kramar från Jenny