Du missar 100% av de chanser du aldrig tar

När det kommer till de mål som vi vill uppnå vet vi också att det kommer kräva en del av oss tillbaka. Om det så är tid, engagemang, styrka, vilja, envishet eller en blandning så kommer det krävas något i utbyte mot det vi får. Framförallt så kommer det att krävas mod, då de mål som tar oss den extra biten framåt även är de mål som ofta känns lite FÖR stora och svåruppnådda, vilket gör att vi måste plocka fram en stor dos mod för att våga bestiga dessa kantade berg.

Skärmavbild 2016-09-11 kl. 19.47.02.png

Vackraste Skrea Strand i fina Falkenberg.

Just när det kommer till mod är detta i sin tur kopplat till vår tro på oss själva och vad vi anser oss vara kapabla till. Skillnaden är dock att det vi VET vara kapabla till, är också det som finns innanför vår komfortzon. När modet istället kräver en stor plats ställer det prov på hur långt utanför din egna zon du vågar kliva, och hur stor tro och tillit du har för dig själv.
Om jag skall tala ur mitt eget perspektiv kan jag som ta ett exempel från dagens träningspass som bestod av ett tungt benpass. Under benpassen är det för tillfället Benpressen är roligast, av den enkla anledningen att jag har utvecklats så mycket i just den övningen på sista tiden. Idag visste jag att jag hade ett stort mål att bräcka; jag ville över 350 kg och sätta det som dagens arbetsvikt. Om någon för ett år sedan nämnt dessa siffror hade jag bara endast bara haft en längtan, att någon dag få ens närma mig en siffra vars börjar på siffran 3. Men det krävs stort mod, och det krävs tro på dig själv att ta dessa steg, även fast det kan kännas som alldeles för stora vissa gånger. Men små steg, varje dag, varje vecka och varje månad bygger upp ett större mod till dig själv och din kapacitet. Du KAN! Men du kommer aldrig kunna om du inte själv tror på det. Det kommer vara jobbigt, och huvudet kommer vara din bästa vän samtidigt som det är din värsta fiende, om den inte är på rätt sida av din vilja.

FullSizeRender(26).jpg
IMG_0808.JPG

Med detta sagt så vill jag bara säga att genom att träna upp ditt mod även kommer kunna hjälpa dig att åstadkomma saker som för dig är enormt storartade. Om det så är att hålla ett föredrag eller pressa 350 kg i benpressen. Men genom att våga, lita och tro på dig själv så finns det endast möjligheter och chanser att jobba mot. Men det viktiga, man måste våga ta dem. Låt inte chanserna passera utan greppa tag om dem och ta vara på dem. Du, och endast du är den som kan fånga dem och låta dem växa till sin fulla potential. Utan mod och tro på dig själv kommer du inte våga chansa. Och likt rubriken lyder – du missar 100% av de chanser du aldrig tar.

Våga tro på er själva och bygg upp ert mod – små små bitar i taget. Missa inga chanser. De enda gångerna du inte får något svar, är de gångerna du inte hade modet nog att våga ta reda på svaret.

Starka kramar från Jenny