Kalkonbaconlindade kycklingfiléer med soltorkade tomater och basilika

Hösten är här och helgen spenderades full av roligheter och mys med familjen. Jag hade inför helgen lovat min kära sambo att överraska honom med middag, och tänkte därför på söndagskvällen laga något lite speciell men ändå en nyttigare variant av middag. Eftersom jag älskar kyckling och även potatis och rotfrukter så fick det bli en variant av detta med lite twist.

En väldigt enkel rätt som inte kräver mycket förberedelser. Relativt få ingredienser för att få vår vanliga kyckling betydligt festligare genom att fylla filéerna med goda smaker. Receptet på mina fyllda kycklingfiléer följer nedan:

FullSizeRender(31).jpg

Ingredienser:
Kycklingbröstfilé
Soltorkade tomater, avrunna
Pesto (basilika eller paprika smak)
Philadelphia, smak vitlök och örter
Färsk basilika
Kalkonbacon
Potatis
Valfria rotfrukter

Gör såhär:
Snitta kycklingfilén på längden. Bred på philadelphiaost, pesto samt lägg i några avrunna, soltorkade tomater. Toppa med lite hackade basilikablad och stäng igen filén. Vira runt ca 2 skivor kalkon/filé och fäst dem med små tandpetare i filén.
Kör kycklingfiléerna i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter tills de är genomstekta. Servera med rostade potatisklyftor, rotfrukter, sallad och eventuellt en tsatsiki på lättkvarg, riven gurka, vitlök och peppar.

FullSizeRender(32).jpg
IMG_1353.JPG

Hoppas ni gillar dem lika mycket som vi gjorde, Lycka till i köket!
Starka kramar från Jenny.