Rostade rotfrukter med citron&lime-marinerad kyckling

Som jag älskar hösten, alla vackra färger som naturen skiftar i och den friska, klara luften utomhus. Något som jag även tycker om med hösten är att anpassa kosten lite kring vad som finns att tillgå utomhus denna period på året

Rotfrukter är något som får mig att tänka på hösten. När jag förr odlade både potatis, morötter och palsternackor i trädgården. Det finns så mycket man kan göra men min favorit är att rosta dem i ugnen som de är, enkelt uppskurna och lagda på en plåt. Det för med sig mycket goda smaker, fungerar som en utmärkt kolhydratskälla samt att de passar bra till många andra råvaror.

Jag gjorde igår en variant på söndagsmiddag med rotfrukter och marinerad kycklingfilé. Eftersom det är så lätt krävs det knappt något recept, men ändå värt ett inlägg eftersom rätten är både bra, enkel och god!

Ingredienser:
Morötter
Lök; gul/röd/purjo/vitlök etc.
Rotselleri
Palsternacka
Potatis
Sötpotatis
Paprika
Kokos/rapsolja (valfritt)
Kycklingfilé
Lime/Citron
Valfria kryddor, torkade/färska
Salt/peppar
Vitlök

Gör såhär:
Blanda kycklingfilé med valfria kryddor, salt och peppar. Pressa över rikligt med citron samt lime och pressa ned en klyfta vitlök. Lägg alltsammans i en påse och blanda samman väl så kycklingen tar åt sig alla smaker. Låt detta stå några timmar eller över natten i en försluten påse.

Hacka alla rotfrukterna samt löken i lagom storlek, någorlunda jämna så de är klara hyfsat samtidigt. Ringa eventuellt över lite olja över rotfrukterna och krydda med valfria kryddor, peppar och lite flingsalt. Kör i ugnen tills rotfrukterna är mjuka men gärna har lite stuns kvar i sig. Stek kycklingen antingen i en teflonpanna eller i ugnen tills de är genomklara. Servera alltsammans med en sallad och kanske en egengjord tsatsiki på kvarg.

14894610_1616798055012547_2057441437_o.jpg
Skärmavbild 2017-02-17 kl. 15.31.02.png

Bildkälla: coop.se

Enkelt och smakrikt! Lycka till!

Varma kramar från Jenny.