Gratinerad paprika med krämig kycklingröra

Som alltid när det kommer till den mat jag lagar så ringlar sig en tydlig, röd tråd, genom alla recept. Simpelt, gott och nyttigt. Tre väldigt bra kvalitéer enligt mig. Därför fortsätter konceptet även idag, där även ögat bjuds på en fin upplevelse i form av dessa ostgratinerad paprikahalvor, fyllda med en krämig och smakrik kycklingröra. Hoppas att ni tycker om dem lika mycket som jag!

IMG_2567.jpg

Ingredienser, 2 st paprikor/4 halvor.
Ca 300 g kycklingfärs. (Jag använde mig av 400g färs, men jag fick också en del fyllning över)
2 stycken paprikor
1 burk Njie Kvargsås, Tex Mex
1 pressad vitlöksklyfta
Salt, peppar + övriga kryddor efter smak
Mager ost, Ex Västan 5%

Gör såhär;
1. Ställ ugnen på 200 grader.

2. Fräs kycklingfärs med kryddor och pressad vitlök. Låt den fräsa och häll därefter i kvargsåsen. Fyll den tömda burken med vatten och häll i stekpannan, och låt koka samman till en krämig röra i några minuter, så att smakerna också går samman.

3. Dela paprikorna och skär ur innehållet. Dela dem antingen genom att skära av toppen eller genom att skära dem på längden, beroende på hur du vill fylla dem.

4. Ställ paprikorna på en ugnsfast form och fyll dem med färsblandningen. Riv osten och toppa på paprikorna. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter, tills osten har fått färg och paprikorna har mjuknat något.

5. Servera paprikorna med allt från en skiva grovt bröd, en matigare alt. lättare sallad, klyftpotatis, ris, bulgur eller annan kolhydratskälla för en mer energirik måltid.

IMG_2571.jpg
IMG_2570.jpg
IMG_2569.jpg

Lycka till i köket, och berätta väldig än gärna vad Ni tyckte om rätten!
Ta hand om er och njut av en härlig helg under hösten finaste tid!

Starka kramar, J.