Päronsmulpaj med kokos & hasselnötter

Svenska, krispiga päron. Det är något visst att använda råvaror som har växt i trädgården, endast några meter ifrån köksdörren. Gårdagen bjöd därför på en fantastiskt god smulpaj med just svenska päron, tillsammans med en god smak av både kokos och hasselnötter.

IMG_4295.jpg

Ingredienser, 1 rund form ca 20-25 cm i diameter.
2 päron
3 dl havregryn
1 skopa JFsupplements Whey, smak av Päronglass (kan uteslutas vid ex laktosallergi)
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl kokosolja
0,5 dl stevia sötningsströ
1-1,5 dl vatten (börja med 1 dl för att se konsistens på smuldegen)
0,5 dl hasselnötter
Flytande honung
Kanel

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Ansa päronen och skär dem i tunna bitar och bred ut på botten av formen. Pudra över ett jämnt lager av kanel, snåla dock inte. Smält kokosoljan i en skål i micron.

Blanda samman havregryn, wheyprotein, kokosmjöl, smält kokosolja, steviaströ och vatten i en bunke och blanda runt väl. Bred ut över de skivade päronen och häll på hasselnötterna som du har hackat grovt. Pudra över ännu ett lager med kanel och sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Plocka därefter ut pajen, häll på ca 1-1,5 dl vatten för att få päronen i botten mer saftiga, och ringla över rikligt med flytande honung. Vrid om ugnen till grill-läge och låt pajen gå 5 sista minuter för extra färg och yta.

Servera ljummen med antingen Njie Vaniljpudding för en krämigare vaniljsås, alt. Barbells Milkshake med vaniljsmak om du tycker om en tunnare och en mer flytande sås.

IMG_4300.jpg
IMG_4298.jpg

Lycka till och hoppas att ni tycker om pajen lika mycket som jag.
Starka kramar, J.