Jennys Superlimpa

Det är många gånger jag har testat varianter på nyttigare bröd, men lika fort som man börjar mixtra med både mjölsorter och jäsningsmetoder så riskerar man också att få både platta, tråkiga och väldigt ”döbakade” bullar eller limpor utan varken god smak eller konsistens. Men, i helgen skedde äntligen motsatsen! En limpa med ett fantastiskt innehåll som också smakade ljuvligt, med en otroligt saftig och med härlig konsistens. Succé helt enkelt, och jag är så glad att jag äntligen har funnit min variant på ett fantastiskt gott bröd med lika gott innehåll för kroppen! Så för dig som är en lika stor brödfantast som jag, detta brödet är för DIG! Beskrivningen till Jennys superlimpa kommer här!

Skärmavbild 2018-02-01 kl. 14.46.13.png

Ingredienser, 1 limpa á 12 skivor. (Form ca. 10x25cm)
7 dl havregryn
2 ägg
3,5 dl naturell lättkvarg
2 tsk bikarbonat
1,25 tsk salt
1 potatis, normalstor (ca 100 g)
1 morot, normalstor (ca 100 g)
(se innehåll nedan)

Tillagning:
Sätt ugnen på 180 grader. Mixa samman havregrynen i en matberedare till ett mjöl. Blanda i bikarbonat och salt i mjölblandningen. Skala och riv potatis och morot på en talrik.
Vispa upp äggen med en elvisp och blanda därefter ned mjölblandningen, den rivna potatisen och moroten och rör till sist ned lättkvargen och rör runt till en kletig, jämn smet.
Ta fram en form och klä den med ett bakplåtspapper som du klipper av kanterna på av överflödigt papper. Häll i smeten och strö över lite hela havregryn ovanpå som dekoration.

Låt stå i ugnen i ca 50 minuter, sätt gärna en baktermometer i mitten av brödet och låt det gå upp till 98 grader i mitten av limpan, så att den inte riskerar att blir kladdig eller ”döbakat”.
Ta ut brödet ut ugnen, och stjälp upp det på ett galler och täck med en bakhandduk. Låt svalna och avnjut med ett gott pålägg! NJUT!

IMG_6311.jpg
Skärmavbild 2018-02-01 kl. 14.46.26.png

Hoppas att ni kommer att tycka om brödet lika mycket som vi gjorde här hemma! Låt mig mer än gärna veta vad ni tyckte om det, och tagga mig gärna på Instagram så får jag se era fina limpor!

Ta hand om Er och mår väl!
Starka kramar, J.

Innehåll per limpa:
Protein: 73gram
Kolhydrater: 156gram
Fett: 27gram
Kcal: 1240

Innehåll per skiva:
Protein: 6gram
Kolhydrater: 13gram
Fett: 2,25 gram
Kcal: 103