Knaperstekt lax med krämig saffranspasta

Är det något jag tycker om när det kommer till mat så är det texturer! Dvs olika ”yta” i maten, ex mjuk, hårt, knaprig, saftig osv. Så idag blev det därför en härlig och färgstark rätt med en god blandning av just texturer. Jag hittade också häromdagen ett paket saffran som blivit över sedan julbaket, så vad passade väl bättre om inte en rätt med just saffran! Dagens enkla maträtt funkar lika bra till vardag som helg, eller varför inte i en matlåda ute i skidbacken såhär i sportlovstider?

IMG_6711.jpg

Ingredienser, 1 port:
1 laxfilé á 125 g
40 g bönpasta, ex Risenta/Ica Gott liv
50 g naturell lättkvarg
ca 1/4-1/3 påse saffran
5 cm riven zucchini
Salt, peppar
Sockerfri Grillkrydda/Fajitakrydda/Aromat

Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningar i ca 3-5 minuter. Salta vattnet så att pastan tar smak. Häll sedan av och kyl med kallt vatten, låt gärna svalna en stund.
Krydda laxsidan med grillkrydda, fajitakrydda och lite aromat och stek så att den får en hård yta. Låt den ligga på ordentligt!
Medan laxsidan steks i en teflonpanna förbereds såsen. Blanda lättkvarg med saffran och salt. Låt pastan svalna ordentligt (koka ex i förväg) och blanda ned saffransåsen till en krämig mix. Om du häller på såsen för tidigt på den varma pastan kommer kvargsåsen att bli rinnig av värmen, så låt den gärna svalna ordentligt. Riv sist ned zucchini i pastan, salta och peppra. Servera med den knaperstekta laxen och en god sallad!
NJUT!

Innehåll/portion:
Kcal; 430
Protein; 48g
Kolhydrater: 11
Fett: 21

IMG_6712.jpg
IMG_6713.jpg

Hoppas att ni gillar rätten lika mycket som jag!
Njut av vinterkvällen och ha en fin start på en härlig vecka.

Starka kramar, J.