Saknad…

Dagens inlägg kommer inte behandla träning, inte heller mat och saknaden efter mina helgpannkakor. Nej idag får det nog handla om en helt annan typ av saknad. Just idag är det nämligen min mammas födelsedag. Förr var det såklart en dag av glädje och brukade givetvis spenderas med familjen. Numer finns det inget att fira utan istället är mitt hjärta fullt av sorg och saknaden är total. Min mor gick nämligen bort i cancer i oktober 2008.

Det är underligt det där med sorg. Det går inte en dag i mitt liv utan att jag tänker på min mamma. Jag ser henne på väggen varje dag men minns och tänker mest på hennes fantastiska leende och varma hjärta. Hennes skratt och röst kan eka i mitt huvud och jag ser hennes drag i min lillasyster. Är fortfarande på väg att greppa telefonen för att ringa henne och berätta när något roligt har hänt. Hon var verkligen min… ja vår stöttepelare, fanns alltid där. Men allt det där är mest bara härligt att tänka på även om bitterheten kan vara nära till hands. Men det kommer några dagar om året, dagens datum inräknat, då känslorna slår över mig likt en våg. Det blir något överväldigande och svårt.

Men jag vet att såna här dagar kommer och går… det har jag lärt mig med åren. Jag slår tillfälligt av mig omvärlden och går lite in i mig själv. Oftast måste jag få något slags utlopp för allt och det har väl tagit olika form under åren… i år verkar det vara att skriva det här.

När min mamma gick bort rasade min grund! Som tur var landade jag väldigt mjukt. Jag har en underbar familj och en hel drös med helt fantastiska vänner. Det vart väldigt tydligt mitt i tragedin vilka som fanns där att luta sig tillbaka på. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad faktiskt. Så mitt i all jäkla bitterhet över att min mamma är borta så tänker jag på alla er som berikar och sprider glädje i mitt liv. Så har ni hängt med såhär långt i texten så vill jag bara säga att jag älskar er!!!

Avslutar dagens inlägg med två saker:

Det första är två bilder. En bild på mina favorittjejer vilket garanterat är/skulle varit min mammas också. Min älskade lillasyster med våra underbara brorsdöttrar Ofelia och Leah <3
Bild

Den andra är jag och Ofelia (igen). Jag älskar sönder den här lilla ungen, hon är min lilla ögonsten 😀
Bild

Det andra är den här låten som kanske är den som påminner mig allra mest om mamma. Har fällt många tårar till den här de senaste åren.