Veckan innan tävling

Godmorgon på er!

Jag är nyss hemkommen ifrån jobbet och är helt slut på energi så det ska bli skönt att få släcka lampan snart och få sova. Först vill jag dela med mig av hur min vecka ser ut nu innan första tävlingen.

Jag träffade Rodi, min coach, i söndags för poseringsträning och formkoll/planering inför denna veckan. Både Rodi och jag är väldigt nöjda med hur min form är och kommer inte göra några stora förändringar faktiskt. Till och med onsdag så ser allt ut som vanligt!
På torsdag kommer jag köra igenom kroppen lätt på ett helkroppspass och ta bort de mesta av kolhydraterna och inte salta maten lika mycket som jag brukar i vanliga fall. 3 liter vatten kommer jag inta under torsdagen, vilket är ungefär det jag dricker vardagligen, tror jag snittar runt 2,5 liter till vardags.
På fredag vilar jag helt från all typ av träning, fyller på med kolhydrater succsesivt under dagen, dricker lite till varje måltid och saltar inte min mat alls. Utefter hur min form ser ut på fredag kväll beslutar vi hur lördagen, som är tävlingsdagen, kommer se ut!

I min förra tävlingssatsning år 2014 såg det inte alls ut såhär. Då körde jag på en tömning på kolhydrater under en hel vecka. Jag minns hur slut i kropp och knopp jag var. Detta sättet vi gör på nu känns bättre för mig och tror resultatet kommer bli bra! Men min form 2014 var inte alls likadan som den är nu. Det är som dag och natt skulle jag vilja säga. Jag och flera andra folk som jag känner ser en så stor förändring i min fysik, den är mycket mer mognare nu och i en definitivt bättre form! Det ska bli så kul att se hur det ser ut på scen!

Om en dygn sitter jag här och har jag jobbat klart för veckan och då kan jag bara slappna av på den fronten. Fokusera på de roliga bitarna med fransar, naglar och hår. Så kul med förberedelser! Jag försöker verkligen ta in nuet och förstå att det är nu det händer 🙂

mat1.jpg

Clean food! Älskar denna maten både on och offseason. Dock föredrar jag lite mer av det under offseason 😉
mat.jpg

Potatis, nötfärs, spenatblad, broccoli och paprika som jag åt efter mitt benpass i måndags! Mums om du frågar mig!

Jag tänkte svara på en fråga vi har fått in också.

Vilken del är det absolut svåraste/ mest utmanande sista veckan innan tävlingsdagen?
Inget tycker jag är direkt svårt. Det är bara att följa planen som din coach ger dig. Det är inte så många dagar kvar till scen, så om du känner dig låg, så det är bara att köra på anyway. Om man klarat en hel diet så klarar du dessa få dagar som är kvar. Men något som kan vara svårt är kanske om du hamnar i fel typ av mindset, alltså sättet du tänker på. Om du börjar bli nojig eller nervös, så somsagt, följ planen. Fokusera på dig själv, att du ska presentera din fysik på bästa att. Påverka det som du kan påverka, just dig! Inte dina motståndare. Lägg fokus på rätt sak. Planera med jobbet i förväg så du kan vara ledig några dagar och slappa av och fixa allt som behövs fixa i lugn och ro! Ingen stress dessa dagar, du ska glida in i mål 🙂 Detta gör vi ju för att det är kul så passa på att njuta att du är så nära mål! Sug in alla känslor och se vilket fantastiskt jobb du har gjort!

Kram Lisa