Hej & heja hantlar…

Ibland behöver man inte ta till brösttoner. Vissa sanningar når fram ändå. Som det här med att styrketräning är överlägset det mesta annat man kan göra med kläderna på. Vi (och eftersom du uppenbarligen hittat hit så inkluderar jag dig häri) vet att det gör att våra muskler växer, att våra ben växer sig starka, att det är bra för både blodtryck, ämnesomsättning och hormonbalans. Att det äger helt enkelt.

Vi – de inbitna – behöver egentligen inga vetenskapliga bevis för att det är så. Vi bara vet, känner det i kroppen, och så även där uppe, mellan öronen. Trots det är det både belönande och nästan självsmickrande när vi ställs inför akademisk evidens på att vår övertygelse är att betrakta som sanning.

Därför var det inte förvåning jag kände, utan stolthet och förstärkt självkänsla när jag idag tog del av en studie som påvisar att styrketräning också ger oss unika hjärtfördelar. Detta då vår typ av träning (du vet vilken) av allt att döma ökar blodgenomströmningen till lemmarna mer än kardiovaskulär dito. Detta påverkar blodkärlens töjbarhet positivt, vilket i sig underlättar hjärtats arbete med blodförsörjningen.

Så fortsätt säga hej till hantlarna så ofta du kan. De gör dig inte bara stark, snygg och vältränad. De gör dessutom att du lever längre.

Heja hantlar…

Alex

Läs mer om studien här http://www.medicalnewstoday.com/articles/207417.p
hp