Julen är här – var rädd om dig

Dags att spänna upp byxorna ett par hål, eller? Kanske ladda lite med Samarin, Novalucol och lite club soda? För julen är ju här. Visst, skittrevligt med alla ljus, alla glada barn och alla halvpackade farmödrar. Men julen är också frosseriets egen högtid. Traditionsbundet, efterlängtat och flera dagar långt.

Själv inledde jag säsongsfördärvet med ett litet försmak redan igår, hemma hos goda vänner. En välkyld dansk akvavit och en flaska öl fick ackompanjera både skinka, lax, sill och köttbullar. Smack, sa det, så hade både en och tre sittningar avverkats. Tvingades nästan åka pulka ut till bilen efteråt.

Morgonens bröstpass blev därför extra långt, extra hårt och lite mer intensivt än vanligt, och det rundades av med en extra halvtimme på cykeln. Nu har frukost i form av tomtegröt intagits, och jag tror det slank ner ett par skinkmackor också. Och några lussebullar. Och en mandel i choklad, pudrad med kanel. Men bara en.

Resten av dagen ser ut ungefär likadant. Mat, dryck, skratt, tjo och tjim. Juldagen likaså. Och lite på annandagen, såklart…

Skulle man nu inte träna så skulle man, likt Mr Creosote efter den där sista lilla mintkakan, formligen explodera. Dels för att man bränner en massa extra kalorier när man tränar. Dels för att träningen låter dig använda all denna extra intagna energi, och göra den till några extra gram muskler. Och såklart för att man mår så bra mentalt av det.

Därför är det inte särskilt höga odds på att jag slinker förbi gymmet ännu en gång idag, innan jag går in på glöggen och den där asken Paradis, som stått här och hotat ett tag. Kanske har jag då jobbat upp ett utrymme som täcker in besök även på det undre lagret?

Så ät massor av god mat. Umgås maximalt med dina nära. Men glöm inte träningen helt.

God jul!