Semesterträning

Vi är nu mitt uppe i efterlängtade semestertider. En ledighet som för många innebär time out från träning, och då i synnerhet från AC-befriade inomhusaktiviteter. Som gymträning. Men detta gäller förstås inte dig och mig – vi som faktiskt gillar att träna!

Semestern är ett ypperligt tillfälle att bryta gamla invanda mönster i ditt träningsupplägg, och väl utsövd samt av semestermaten ordentligt laddad med energi, ta nya krafttag i gymmet.

Något av det roligaste jag vet är att besöka, utforska, och givetvis köra järnet på de gym som finns att tillgå, varhelst man nu råkar befinna sig på semestern. Det är en garanterad inspirationsboost. Och som bonus smakar semestermaten om möjligt ännu godare efter ett rejält träningspass.

Bild 392858
Gold´s Gym, South Beach i Miami var ett maffigt gym med skön atmosfär.

Bild 392855
Det vore en lögn att påstå att gymkulturen är stor i Frankrike, men Club Med i Paris höll måttet.

Bild 392856
I det tropiska klimatet var det sanslöst svettigt inne i The Asia House (gymmet) på Tropical Islands utanför Berlin.

Något jag fått erfara är ett av de mest optimala sätten att resa på för att kunna tillgodose de flesta semesterbehov, fysisk aktivitet inräknad, är att resa med ett kryssningsfartyg. Och då pratar jag inte om finlandsfärjan, utan modellen större. Personligen har jag fastnat för Royal Caribbean. Deras största fartyg har gym större och mer välutrustade än många av gymmen här hemma, och vill du prova på lite alternativa träningsmetoder har du tillgång till allt från boxningsring, surfsimulator och isrink, till klättervägg, basketplan och joggingspår. Du hinner under resans gång se flertalet olika platser, oftast i flera olika länder, och har till på köpet obegränsad tillgång till mat av alla de slag. Några av fartygen har t o m en specifik proteindrinkbar.

Bild 392857
Boxningsringen på Royal Caribbeans fartyg Liberty of the Seas ligger i direkt anslutning till gymmet.

Bild 392854
Helkroppsträning utlovas om du ger dig på FlowRidern på något av Royal Caribbeans fartyg.

Här om dagen kom jag hem från en femdagarssemester i Göteborg, där ett gäng träningspass denna gång genomfördes på Sportlife Backaplan. Ett synnerligen fräscht och välutrustat gym. Jag lär komma tillbaka!

Bild 402148
Jäkligt goda proteindrinkar serverade de på Sportlife också – två byggartummar upp!

Simma lugnt, men träna hårt!

Hannah