Torsk IGEN!

Kanske inte helt oväntat fick jag böter.
Blev lite avskräckt av tidningsrubrikerna, annars hade jag gärna överklagat, här är varför:
För ett par år sedan köpte jag en bil av en bilhandlare m ngt tvivelaktigt rykte i Tidaholm. Bilen, en fullutrustad V70, var billig o jag tänkte att han förhoppningsvis är lite selektiv i vem han lurar, vet ju var han bor så att säga. På väg hem efter en konsert i Gbg blev vi stannade av Piketpolisen, de var minst sagt buttra, omringade bilen o skruvade bort nummerplåtarna.
Jag ser ju inte klok ut o bredvid mig satt en storvuxen kompis med lite elakt utseende (Vid ett tillfälle blev han bestulen på en cykel, jagade efter till fots en bit o lyckades under den tiden skrämma tjuven såpass att denne cyklade direkt till polisstationen, erkände stöld o begärde polisbeskydd).
Efter att ha slagit i registren på mig lugnade dom ner sig o vi kunde snacka normalt. De berättade att bilen hade en skatteskuld, jag blev föga förvånad med tanke på vem spm sålt den. Jag erkände på plats o polisen sa att jag kunde köra hem bilen utan plåtar. De sa att det inte fanns några kontroller på E20 denna lördagsnatt (sann historia).
På måndag morgon ringde jag bilhandlaren o var, typ, lite upprörd över skatteskulden, han blev förtvivlad o skulle kolla det. Han ringde efter en liten stund o berättade att bilen vid reg.besiktningen (Tysklandsimport) hade misstagits för en diesel (högre skattsatts) allt var ett misstag o han faxade protokollet. Jag ringde bilprovningen, fick tid att visa upp bilen o till polisen för att få tillbaka nummerplåtarna, de hänvisade till åklagaren. Glad i hågen ringde jag åklagaren, lättad över att kunna reda ut missförståndet. När denne säger till mig att det är försent, jag har erkänt brott, tror jag att han skämtar men förstår snart att idioten menar allvar. Frågar hur man överklagar, går inte när man redan har erkänt. Jag åker på böter (bilhandlaren rättare sagt), men värst av allt är att få en pundarförseelse som oskattad bil i belastningsregistret. Tänker aldrig mer erkänna trafikförseelser om det finns chans att slippa efter det, tycker jag har "en till godo".

bild.JPG