Mitt sextonde raka SM

8 personer klev in i minibussen klockan 07.30 i Umeå och landade i Karlstad 10 timmar senare. Snabbt checka in och sen ner och få lite brunfärg på kroppen 🙂

Inskrivning 19.00 och tjuvkika på sina konkurrenter och det var många som såg farliga ut i år!

Somnade faktiskt ganska snabbt på fredagkväll vid 23 tiden och klev upp vid åtta och åt lite pasta och några mackor nere på hotellfrukosten.

Upp på rummet och vila i ca 2 timmar och sen tillbaka för att bli brunare och värma upp inför första fysikronden.

Topp resultaten i alla grenar finns under min forum tråd på BODY Min Historia 1996-2011

Detta är hur jag tyckte mitt SM såg ut med ord…

Fysikrond 1:
Kom sent till uppvärmningen och hann bara värma i ca 10 minuter, riktigt dåligt av mig.
Blev uppropade direkt som 5a och fick sedan gå fram i mitten och tolkar det som att domarna var osäker på 3,4 & 5 platsen. Gick rätt bra här kändes det som och nu när man sett siffrorna så var det otroligt jämt, 2-5 hade exakt samma poäng!!!
Enligt reglerna så blir det den som har flest domar ettor som vinner och jag hade tyvärr bara en så jag hamnade på en 4 plats här. Hade tippat mig som 2a innan SM (utan att se medtävlande då) Visste redan här att det var kört med att kunna vinna SM och fick rikta in mig på silvret…tråkigt men sant.

Chins:
Gick ut som nummer 4a så här hade man ju koll på hur strikt man var tvungen att göra och framför allt ha koll på Kristian som startade som nummer 2. Kristian gjorde 30 reps och jag lyckades få 32 godkända och hade 3 bortdömda tror jag. Efter mig startade Louie som jag vet är duktig på chins och han drog till med 37reps som jag tror är flest någonsin på ett SM. Inte tokstrikta regler här då man kunder vända utan riktigt tydliga stop, över med hakan var dem noga med och att man inte körde ryckstart, in med riktigt tydliga stop så skulle det vara klockrent! Här hade jag tippat 32reps innan SM.

Dips:
Kristian drog till med 50 reps så här fick jag lite press och var faktiskt orolig då jag på 45-46 kände att det började bli riktigt tungt. Tog en vila på 47 tror jag och körde ändå 10 reps till och fick 52 godkända här med 5 reps bortdömda, hade tippat på 51 här innan SM så det var ju en rätt bra gissning där med. Vinst i detta moment och vinst i styrkegrenen totallt.

Hinderbana:
Denna hinderbana såg tung och lång ut, gissade på en tid runt 2.40-2.50 och hade bara tränat på 2 minuters bana och var tvungen att hålla igen på första varvet här. Kändes riktigt bra innan start och fick en riktigt bra start med inga missar i första varvet. In på andra varvet efter armgången gick jag "all in" och missade endast på en vikt där det strulade lite. Sluttid på 2.56.3 bara en tiondel från andra platsen i detta moment, min gissning här innan SM var en andra plats men blev 3a.

Fysikrond 2:
Här värmde jag upp riktigt ordentligt och hade grymt bra pump när jag kom upp på scen(matade på med säkert 200 armhävningar innan där jag gjorde 50reps just innan jag gick upp) men lyckades inte lura någon domare utan tappade istället poäng mot första ronden här? Om jag fick analysera min egen fysik och vad som saknades så är det mer djup, ser lite tunn ut från sidan men har bram armar och axlar. Mina ben släper fortfarande efter men är inte långt borta. Jag är lite kortare än toppen i denna gren och väger ca 6-9kg för lite men 3kg muskler till på rätt ställe är vad jag behöver och möjligtvis tycker dem att jag är för hård och det innebär ju bara en lättare diet 😉 Har inte fått någon feedback så detta är bara vad jag själv tycker!

Film från SM