Jag V/S sockerdjävulen..

Jag får inte låta denna djävul ta över. Han sitter på min axel och tjatar och gnatar. Han ger mig den ena belöningen efter den andra och kommer också med den ena ursäkten efter den andra varför jag skulle vara värd att stoppa just den kakan, det godiset eller ta en extra portion av just den maten.
Denna djävul som vill bestämma. Som har lyssnat på min omgivning för mycket när de sagt till mig att ”nu får du äta, nu har du tävlat” ”nu kan du väl ta en bulle eller kaka” ”nu ska du inte tävla” ” nu måste du koppla av lite och njuta av livet”
HALLÅ!!! Jag vill inte ÄTA godis, kakor och annat skit. Jag vill inte tappa formen, jag vill inte bli tjock och behöva dieta ner 15 kg igen. Jag vill vara kvar här där jag är.
Jag vill inte ha mer tjat och gnat omkring mig vad jag ska äta eller inte.
Det finns en person som jag lyssnar på och det är min coach, han vet vad jag vill, han vet hur jag ska nå dit jag vill komma, då är det honom jag lyssnar på.
Spelar ingen roll att det är jul, december och massa fikastunder och middagar.
Jag kommer att välja själv när, var och hur jag äter. Blir jag bjuden på en fika eller middag, så äter jag av det som jag känner att jag kan äta. Om jag väljer att äta en bulle så gör jag det för att jag vill och för att jag räknat ut att jag kan.
Det är stopp NU och jag tänker inte ta en enda sockerbomb i munnen. Socker är ett gift nästan värre än cigaretter. Min hjärna slutar fungera och jag får inget vettigt gjort alls om jag äter socker. Det ända jag tänker på om jag äter socker är att jag vill ha mer, samtidigt som jag får ångest. Jag vill inte leva med den ångesten.
För mig är detta en livsstil, ingen diet, det är ett sunt liv med ett långsiktigt tänkande. Där jag vill hålla mig frisk och fräsch. Jag kommer fortsätta att väga min mat, jag kommer fortsätta att äta min äggvita, torsk och kyckling.
Som det varit nu veckan efter tävling är inte okej, det har slunkit i både det ena och det andra och det är långt ifrån okej.
Jag kommer ta kommandot över mig själv och mota bort sockerdjävulen. Den kommer jag ta bort för all framtid. Vill inte ha honom här. Den enda som kan bestämma över mig själv är JAG!!
I dag har jag varit på Gumse gym och ätit en underbar arabiskt julbord som Rose, Micke Gumse mamma hade gjort. Det var underbart gott och jag åt på tok för mycket.

Riktigt super gott och trevligt..
Tur att jag hade kört ett hårt baksida ben och rump-pass med Jennie innan. 2 timmar bestående av Marklyft, zumoböj, utfall och 2 special övningar.

När jag kom hem var jag tvungen att ta en promenad för att gå ner maten och stilla det dåliga samvetet. Så idag blev det 2 promenader vilket var tur.

Från och med i morgon blir det FOKUS på riktigt och inte en sockerladdad sak till. Nu är det mål 2015 i sikte.
En sak är säker, att vara på diet är lättare än att komma ur dieten och börja slarva för att sen komma tillbaka.. så mitt råd, lev som om du går på diet hela tiden, gör det till din livsstil. Du mår bättre och slipper både ångest och dåligt samvete mot dig själv. Även vågen och kroppen är mer överens med dig själv också.
Nu ska jag sova, för det behöver kroppen också.
Kram och kärlek
Sussi