Hur man lyckas med sin första tävlingssatsning!

En fråga som har många bra svar.
Det första man bör tänka på är vilken tävlingsgrenar som passar din fysik bäst. Varför vill jag tävla och vad ska tävlingen ge mig? Det är viktigt att ha ett mål och därför är det viktigt att kunna blicka tillbaka under tuffa perioder för att kunna fortsätta motivera sig när du vet vad målet är.

Sedan är det viktigt att vara påläst och insatt i den grenen man valt att tävla i. Hur fungerar reglerna och hur bedömer domarna? Jag tycker att det ger väldigt mycket om man sätter sig ner på youtube och tittar på klipp från olika tävlingar. Vad är det vinnaren gör som ser rätt ut och vad tror du att domarna gillar. Sedan är det bara att öva och öva. Att börja i tid gynnar dig väldigt mycket när det gäller poseringen. Träna framför vänner och framför spegeln några gånger i veckan.

Hur ska jag motivera mig?
Det är också viktigt att hitta dig själv. Att vara trygg med sig själv och våga visa upp det man åstadkommit under sin satsning. Våga tro på dig själv!

Att dieta är ingen lek. Det gäller att hitta sina rutiner som passar dig bäst och inte låta för många bli inblandade i ditt upplägg med kost och träning. Därför är det alltid bra att hitta en person som du litar på och som kan stötta dig hela vägen fram till tävlingsdagen, alltså en coach. En person som du kan bolla idéer med och som hjälper dig med dina brister.

Det är farligt att stänga vänner och familj ute under en satsning därför är det bra att förbereda dem på att det kommer att vara tufft och att du kommer skärma av lite pga distandet. Men försök ändå att göra saker och inte låsa in dig. Mina egna erfarenheter säger mig att jag mår bättre av det och när jag har saker för mig tänker jag inte på att jag är lika hungrig.

bild.PNG