Regler i forumet

VÄLKOMMEN!
Hej, och välkommen till BODY Magazines forum. Forumet finns till för att dess medlemmar ska ha en naturlig plats att diskutera, byta erfarenheter, tips, råd och information kring en uppsjö av frågor som rör deras huvudintresse – träning. Forumet följer en fastlagd struktur, som vi hoppas känns tydlig och användbar för dig. Skulle det nu finnas ämnen du vill diskutera som inte passar in någonstans, så har du alltid möjlighet att kontakta någon av våra moderatorer.

REGLER
För att detta forum ska fungera så krävs dessvärre en uppsättning regler. Dessa regler presenteras här uppdelat enligt följande indelning:

DETTA ÄR EJ TILLÅTET
ETIKETT
DOPINGREGLER

Vi vill upplysa dig om att det är din skyldighet att ta del av dessa regler. Om du bryter mot någon av dessa kommer dina poster omgående att tas bort, och du riskerar även att stängas av från forumet.

DETTA ÄR EJ TILLÅTET

POSTER MED LAGBROTTSINNEHÅLL
Som exempel:
• Dopingpreparat, droger, etc
• Fildelning (piratkopiering)
• Hets mot folkgrupp eller rasism
• Barnpornografibrott
• Olaga våldsbrott eller uppvigling
• Personangrepp, ärekränkning eller sexism

POSTER MED OLÄMPLIGT INNEHÅLL
Som exempel:

• Raggningsförsök
• Trakasserier
• Mobbing

OSERIÖSA AKTIVITETER
Som exempel:

• Att posta i avsikt att förolämpa och provocera (sk Trolling)
• Att posta påhittade fakta från sin egen fantasivärld (sk Kook)
• Att hacka på folk som man anser mindre kunniga eller som är lätta offer (sk Flamer)
• Att anonymt företräda ett företag eller organisation och posta i vinstsyfte (sk Shill)
• Att annonsera om köpes/säljes/bytes/skänkes/hyres/uthyres

REKLAM
Förbjudet för alla:

• Prisuppgifter
• Erbjudanden
• Länkar till webbshopar

Dessutom, förbjudet för företag:
• Icke-kliniska produktegenskaper (mao säljsnack)
• Jämförelser med andra produkter

Notera: Är man en sponsrad atlet så är man ju per definition en del av ett företag. Ditt ord kommer därför att betraktas som representativt för det företaget, och dessa regler gäller därför även dig.

Regelrätt konsumentupplysning är dock en annan femma. På en rak fråga är det naturligtvis bra om man som producent, återförsäljare eller representant kan gå i svaromål – så länge svaret inte bryter mot någon av reglerna ovan.

Forumet har inga som helst kopplingar till varken tillskotts- eller konfektionsaktörer. Därmed kommer inget företag att särbehandlas, varken positivt eller negativt.

VID REGELBROTT
Samtliga poster på forumet gås, i mån av tid, noggrant igenom av våra nitiska moderatorer, där innehåll, formuleringar och budskap bedöms på flera punkter. Om en post av en moderator anses bryta mot någon av reglerna ovan, så kommer den ofelbart att raderas omedelbart. Och om dessa överträdelser upprepas så riskerar man varning eller till och med banning.

ETIKETT
Generellt vill vi att du uttrycker dig med respekt och omtanke, och i största möjliga mån försöker använda dig av ett korrekt och anständigt språk. Dessutom vill vi att du beaktar följande:

1. Posta i rätt forum
Se till att dina inlägg och trådar håller sig till ämnet för aktuellt forum.

2. Rubrik på inlägg/tråd
Rubriken ska vara lättförståelig och tydligt visa vad ditt inlägg handlar om. Postar du en fråga ska rubriken avslutas med ett frågetecken.

3. Håll dig till ämnet i tråden
Om diskussionen i tråden utvecklas till ett nytt ämne är det bättre att starta en ny tråd som behandlar detta, eller be en moderator att dela tråden. Inlägg utan relevans till ämnet kan tas bort utan förklaring.

4. Korsposta inte
Att posta samma tråd eller inlägg i fler än en forumdel är inte tillåtet. Välj det forum som passar bäst och håll diskussionen där.

5. Sök innan du postar ny tråd
Möjligheten att just ditt ämne kan ha diskuterats här tidigare är relativt stor. Använd därför sökfunktionen för att se om så är fallet.

6. Citera det som är relevant för ditt inlägg.
Citera endast den del av ett inlägg som du svarar på, i annat fall blir inlägget onödigt stort och svårare att förstå.

7. Sträva alltid efter att använda ett förståeligt och korrekt språk
Försök att undvika chattspråk, särskrivningar och stavfel. Se till att använda korrekt grammatik och bra styckesindelning.

8. Bilder
När du postar bilder i trådar får dessa vara max 800×600 pixlar och väga max 80kB. Självfallet får bilderna inte vara stötande för någon. Bilder kräver normalt sett relativt stort utrymme. Om du postar många bilder så vill vi gärna att du använder dig av någon extern site som kan lagra dina bilder. Det finns flera fiffiga gratistjänster att välja bland, däribland Imageshack, Picturetrail eller Photobucket.

9. Din avatar (personliga visningsbild) får heller inte vara stötande för andra personer.

10. Signaturer
Ovanstående gäller självfallet även för signaturer. Det är tillåtet att länka till din egen webbsida samt till eventuella sponsorer, men reklam är inte tillåtet. Den sammanlagda ytan i din signatur får inte överstiga 640×128 pixlar.

11. Användare
Det är bara tillåtet att registrera en användare per person. En person som skapat flera användare riskerar avstängning.

12. Användarnamn/alias
Dessa får heller inte vara stötande för andra personer. Vi ser helst att du använder ditt riktiga namn, en förkortning på detta eller ett smeknamn. Om du vill byta användarnamn, följ råden i denna länk.

För företag gäller följande beträffande användarnamn:
Du som representerar ett företag SKA registrera dig med ditt fullständiga för- och efternamn. Det är därefter OK att du lägger företagsnamn och övrig information i din signatur. Anledningen till denna regel är främst för att slippa smygreklam och ”shilling” i trådar. Dessutom vill vi ge våra användare chansen att själva avgöra trovärdigheten i företagsrepresentanters inlägg. Att använda sitt riktiga namn och därmed visa att man törs stå för och backa upp sina produkter och/eller tjänster ger ett seriöst intryck. På detta sätt kan även flera anställda/representanter för ett företag vara aktiva på forumet.

13. Rapportera inlägg
Skulle du upptäcka ett brott mot någon av dessa regler så hjälper du oss alla genom att rapportera detta. Självklart är dina rapporteringar anonyma. Borttagning, låsning av tråd m.m. sköts av moderator via PM.

14. Tänk på vad du skriver
Se till att du kan stå för inlägg/trådar du postar. Inlägg och trådar tas endast bort i undantagsfall av moderatorer i efterhand om det anses nödvändigt – inte per automatik om du nu skulle ångra dig.

15. Användare tas inte bort
Endast i undantagsfall där särskilda skäl föreligger tas användare bort, och detta förutsatt att användaren ifråga inte gjort några (eller ytterst få) inlägg på forumet.

TRÄNINGSJOURNALER
Riktlinjer & regle
r

1. Vid trådstart
Ange gärna födelseår, längd, vikt, relevanta mått, träningsbakgrund, kortsiktig och långsiktig målsättning, samt hälsomässiga faktorer.

2. Kritik & frågor
Samtliga träningsjournaler skall vara öppna för konstruktiv kritik. Detta är av yttersta vikt. Den användare som upptäcker att han/hon inte kan hantera kritik skall meddela en moderator som då låser eller raderar tråden. Vi vill uppmana våra mest erfarna användare att dela med sig av sina kunskaper i träningsjournalerna. Var inte rädda för att ställa frågor runt trådstartarens träningsmetod. Frågor om egen träning ställs dock i Allmänt om gymträning.

3. Bilder
Bilder som postas i journalerna skall vara träningsrelaterade. Övriga bilder postas lämpligen i Medlemsbilder, eller Repan.

4. Språk & text
Tänk på språket. Använd ordbehandlare eller onlinetjänster som Petnoga om du är osäker på svenskan. Undvik tomt prat. Detta kan lämpligen tas via PM. Huvudinnehållet ska vara styrketräning och kommentarer om hur man mår, vad man pysslat med i övrigt under dagen ska man vara sparsam med. En träningsjournal är inte detsamma som en dagbok. Sträva efter att ange övningar med korrekta namn. Skriv gärna övningens namn med fetstil och uppvärmningsset med kursiv text. Ange gärna tidsåtgång. Textfärger brukas med förstånd.

5. Redovisning
Styrketräningspass med övningar skall redovisas regelbundet och noggrant så att andra medlemmar kan ta del av hur ni tränar. Vi ser gärna att ni redovisar vikter och repetitioner, men det är inget krav. En deffjournal skall utöver detta redovisa framsteg i form av mått och/eller vikt minst en gång varannan vecka.

NYHETSBREV
Genom att registrera dig på forumet startar du även en gratis prenumeration på BODY Magazines nyhetsbrev till din e-postadress. Nyhetsbrevet utkommer månatligen.

Om du inte vill fortsätta prenumerationen kan du enkelt att avregistrera dig – en länk för detta finns alltid med i headern på nyhetsbrevet.

DOPINGPOLICY
All hantering av dopingpreparat är förbjuden i Sverige. När det gäller bruket så använder IFBB (international Federation of BodyBuilders) IOK:s regelverk för vilka preparat som är förbjudna, för dess gränsvärden samt för eventuella påföljder för brott mot dessa regler. BODY Magazine och BODY.se stöder IFBB:s och IOK:s policys genom att inte publicera bilder på dopingsavstängda atleter.

Som en naturlig konsekvens av detta är den som är dopingavstängd heller inte välkommen att posta här.

OBS! Vi vill bestämt avråda dig som läser BODY Magazine eller besöker BODY.se från att befatta dig med otillåtna preparat. Att göra så är ett brott mot gällande lagar och regler. Det kan också innebära risker för din hälsa.

Som en konsekvens av detta är alla diskussioner om dopingpreparat helt förbjudna här på forumet. Alla poster med dylikt innehåll kommer omedelbart att tas bort, och du som avsändare blir rapporterad med överhängande risk för omedelbar avstängning.