Ledare: Är tjejer i bikini farliga?

Ett säkert tecken på att det verkligen är sommar är vår förra utgåva – vårt extratjocka sommarnummer. Denna gång var det vårt största nummer någonsin. Vi hade lagt ner stor möda på att sätta samman 148 späckade inspirationssidor, och precis som vanligt hade vi placerat vår vanliga baddräktsspecial däri. Detta år kallade vi den Lättklätt Solsken.

Vi som jobbar här var nog alla både glada och stolta över både tidningen i stort och solskenssidorna. Men alla våra läsare var inte lika nöjda. Faktum är att det denna gång var fler än någonsin som ondgjorde sig över de lättklädda damerna. På insändarsidan i detta nummer ser du några av de uppretade läsarmail vi har fått.

Vi kallas här ”oseriösa”, bilderna för ”osmakliga” och tjejerna för ”kåta och talanglösa utvikningstjejer”. Och jag är uppriktigt sagt förvånad över både indignationen och dubbelmoralen.

Det är tydligen helt OK när vi sida upp och sida ner publicerar reportage fyllda med bilder på hårt nedbantade tjejer, blankt insmorda, brunbrända och intryckta i minimala paljettförsedda bikinis. Dessutom med fötterna inkörda i extrema glasskor som är mycket svåra att hitta i butiker som saknar ”XXX-Video-24h”-skylten i fönstret.

Men när vi senare publicerar bilder på samma tjejer, då med mer underhudsfett, i vanliga bikinis och dessutom utlokaliserade på en plats som i det närmaste är avsedd för just det, nämligen en strand, då tar det minsann hus i helvete! Och för mig är det oerhört märkligt. Det visar dessutom på en enorm dubbelmoral – gärna väldietade tjejer i tävlingsbikinis och högklackat, men aldrig samma tjejer i normala bikinis och barfota.

Var är logiken i det? Och vad är egentligen mest normalt?

Vi har dessutom varit oerhört noga med att det skulle vara tävlande tjejer. Alltså inga utvikningsdamer eller professionella modeller. Vanliga tävlande tjejer, helt enkelt. Och ett par av dem till och med på Olympia-nivå.

Vi tränar för att må bra, visst, men kanske främst för att se bra ut. Och kanske är det omöjligt eller rent av onödigt att helt avsexualisera ytliga betingelser som träning?

Vi på BODY tar träningen fullständigt seriöst och även slutprodukten av densamma (den tränande kroppen). Det är vår uppfattning att vi ibland behöver få ta del av och upplyftas av dem som lyckats till fullo med sitt slit i gymmet.

Och det kommer vi aldrig att sluta med.

Bild 326449

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se