Publishers Page: Förlagschefen har ordet

Att vara bodybuilder av klass är detsamma som att bära ett visuellt visitkort. Ingen annan idrottsman eller kvinna visar utåt lika tydligt sitt idrottsintresse för omvärlden. Då i form av muskelmassa.

Att bära ett visuellt visitkort

Detta faktum innebär, som jag ser det, både krav och ansvar på visitkortsinnehavaren. Om alla som med stolthet kallar sig bodybuilder slöt en osynlig pakt, där ord som hjälpsamhet, ödmjukhet och stil var honnörsord, skulle vi alla bli en tillgång, istället för att, vilket ibland verkar vara fallet, ses som störande element.

Du som har tränat länge besitter egenskaper som oftare borde ventileras! Några av dem är kunskap, erfarenhet och en inspirerande ådra, som kan väcka en död till liv.

Tänk om alla som tränar hårt, och har gjort så länge, kunde offra några minuter per träningspass och hjälpa någon som behöver inspiration och tips. Plötsligt skulle alla ”muskelberg” bli gymmets mest uppskattade tillgång. Vi har i den moderna gymeran chansen att bli en resurs och ett humankapital som endast kan födas ur stort intresse, målmedvetenhet och talang.

En bekant, tillika bodybuilder av klass, löste nyligen träningskort på den Stora Kedjan. Låt oss kalla den Gymfabriken. Ett lönsamt företag som dessutom aktiverar tiotusentals tränande.

Istället för att kasta sig över de största hantlarna och frustande försöka att imponera på omgivningen, började han istället att prata med folk, och hjälpa dem tillrätta. Plötsligt blev han ett mänskligt ”muskelberg” och en resurs!

När jag var liten fick jag lära mig att alltid försöka att göra ”dagens goda gärning”. Ta med denna målsättning in i gymmet, så ska du se att det fungerar. Både som social språngbräda och fördomskrossare.

Visa att du älskar att träna. Men gör det inte till en egotripp.

Ha en social, trevlig, framgångsrik och medmänsklig träningshöst.

Bild 326450

Skriv till: BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Ove”.

ove@body.se