Ledare: Dags för nygammal ordning?

Bild: Magnus Glans. -Jag har aldrig känt mig så liten, fet och blek

som när jag förevigades med Dexter Jackson.

Då slog det mig – så här borde det alltid vara när det är tävlingar! Packat med folk, härlig stämning, uppsluppet och familjärt! Och alla inblandade nöjda och glada. Kärlek, helt enkelt…

För dig som följt sporten ett tag så är det ingen större hemlighet att utvecklingen dessvärre inte varit den allra bästa. Och med det vill jag på inget sätt peka finger eller kasta paj – bara konstatera att det på många sätt var bättre förr. Vi hade landslag på EM och VM. Vi hade fullt av folk som ville tävla. Vi hade knökade SM-arenor, och vi hade en stark positiv vind i ryggen. Av flera olika anledningar är det annorlunda idag.

I det här läget brukar det vara populärt att skylla allt på förbundet, SKKF. Men det skulle, som det heter i aktuella reklamsammanhang, kännas ”lågt” att fortsätta den trenden. Helt säkert är det så att också andra har brustit. Säkert även vi.

Dessutom är förbundets uppgift allt annat än enkel. Urholkade finanser och en tuff arbetsbörda med oerhört många ideellt nedlagda timmar, är säkert inte världens bästa morot. Och syran blir säkert ännu fränare när ens insatser ifrågasätts och kritiseras. Så hatten av till alla i förbundet, och till alla hårt kämpande funktionärer!

Trots detta tror jag att de flesta håller med mig om att sporten, och därmed även branschen i stort, skulle må bra av ett par-tre stora kliv framåt. Jag är övertygad om att det går, men att det kräver en del. Utan att vilja låta förmäten så menar jag att många av dessa slag kunde vinnas, och de allra största hindren med lätthet passeras, om SKKF kunde förmås att närmare samarbeta med oss på BODY.

Ett sådant samarbete är i sig inget nytt. Fram till i början av detta sekel fanns det en fungerande samverkan – och det med både finansiella och sportsliga framgångar. Av olika anledningar så körde detta emellertid i diket. Det finns olika uppfattningar om varför, men det känns betydligt intressantare att bry sig om framtiden. För den kan man ju som bekant påverka.

Jag hoppas därför att den framtiden innehåller ett nytt, starkt samarbete oss emellan. Det är nämligen ofrånkomligt så att vi behöver varandra. SKKF behöver bland annat vår kommunikations- och marknadsföringskanal för att nå ut med sitt budskap och sin ide. Detta för att attrahera fler medlemmar, fler tävlande, fler sponsorer, och inte minst mer kapital. Och vi, i den mån vi är en aktör, är helt utelämnade till SKKF:s sanktioner och goda minne. Men även som branschgranskande inspirationsorgan behöver vi sportsligt sett mer välgödslade gräsrötter. Annars finns det till slut ganska lite att skriva om.

För att bidra till detta har flera informella kontakter nu tagits från vårt håll, och även ett par formella. Dessutom harförbundet en stående inbjudan att återvända till oss som officiellt organ. Nu återstår det bara för förbundet att reagera. Och agera.

Jag hoppas för allt i världen att de gör det, och det snart. För som sagt, jag tror att vår sport behöver det.

I dina växande musklers tjänst!

Bild 326432

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se