Publishers Page: Förlagschefen har ordet

Jag har i tidigare kåserier ondgjort mig över de osunda och fördummande reklaminslagen i TV-rutan. Inte något matnyttigt så långt ögat når. Annat än för hundar. Vi människor ska konsumera mer smör, skumbilar, falukorv och karameller. Produkter som har utgjort basen i den uppochnedvända och därmed kroppsfientliga TV-matpyramiden.

Glädjande gryn

Därför blir jag glad då AXA matar marknaden med reklam för nyttigare mat, samtidigt som ohälsotalen sjunker i landet. Att Foppa sedan har en i rutan odeklarerad ost på sin macka, må vara honom förlåtet. Pyramiden börjar att resa sig!

Hurra för gryn och fullkorn!

Och må karamellracet få fler sunda medkonkurrenter under hösten. Visst, BODY:s läsare vet att man inte får magrutor eller formtopp med vare sig matfett eller i munhålan smältande sockerkarameller. Men utan bra bränsle mår i n g e n människa – eller bil – bra. Vare sig det gäller en soffpotatis, motionär eller bruksfordon.

Grunden till bra form heter kost, kryddat med massor av träningsinspiration. Just nu jobbar vi här på BODY på ett projekt som heter STRENFLEX. Idén bygger på att öka träningsmotivationen genom att erbjuda ett slags kroppsfacit. Då baserat på vad träning som motionärerna, och även eliten för den delen, på landets gym egentligen syftar till: Ett bättre resultat. Om vi går till t ex simningen, så finns det märken vi kan ta. Allt från Bubblaren till Simborgarmärket och Guldmagistern. Inom budosporterna finns det bälten som skvallrar om din skicklighetsgrad. För golfare finns ett sofistikerat handikappsystem, och den som åker långfärdsskidor har ofta Vasaloppet som en måttstock på formen. Men vad finns det för tävlingsmoment på gymmet för en vanlig vardags- eller elitmotionär?

Där finns det idag inga konkreta mål, märken eller enkla nycklar att mäta sig med. Och att tävla i bodybuilding, styrkelyft eller fitness – som är de alternativ som erbjuds – kräver en enorm satsning och extrem talang. Det kan därför knappast vara något för alla.

Därför kan STRENFLEX vara ett bra sätt att mäta sina framgångar på. Du kan bli allt från gymkung till världsmästare. Men det viktigaste är att tävla mot sig själv, som Klüft säger.

STRENFLEX, som är ett enkelt fitnesstest för alla ålderskategorier, kommer att presenteras på IHRSA (världens största mässa för gymägare) i Las Vegas, USA i mars nästa år – och på Fitnessfestivalen 2005 i Göteborg den 10-11 december. Så håll utkik!

Snart ska vi på redaktionen packa väskorna för att åka på BODY Training Camp i Portugal, som avhålls den 20-27 september. Vi blir ett stort gäng som åker i år. Klicka på länken om du är sugen på att hänga med (om det nu finns platser kvar när du läser detta…)!

Ha en riktigt bra träningshöst.

Bild 326433

Skriv till: BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Ove”.

ove@body.se