Dagbok 2 från FitnessFestivalen, Göteborg!

Bild: Ove Rytter. Eive bekänner färg, 103 kg.

”Två minuter i nio glider det in en skugga, med svart mössa i pannan. Eive! Och Johnny dyker upp en halv minut senare. De tittar på varandra. Brister ut i ett leende, vänskaplig kram. Sorlet i lokalen dämpas då de börjar att rigga av sig kläderna. Johnny är först upp på vågen; knappt 85 kilo. Och i mycket bättre form än på de bilder jag sett från SM.”

Här finns del 1, del 3, del 4, del 5, del 6 och del 7 av dagboken från FitnessFestivalen

Fredag den 9 december

15:00 – Hälsade på Dan på Budo & Fitness Göteborg, som varje år hjälper till att sälja biljetter till Luciapokalen. Han hade en del kvar, då de flesta nuförtiden beställer via ticnet.se. Men de överblivna går kanske åt imorgon innan 15:00?

17:00 – Dr Rolf Krempel från Strenflex anländer från Schweiz, med testutrustningen för Strenflex. Han har bilat hela vägen, tillsammans med sin fru. Jag passar på att öva min relativt knaggliga tyska – och han verkar förstå. Han nickar i alla fall då jag försöker att förklara hur helgen är upplagd. Rolf:s co-driver blir denna helg BODY:s medarbetare Carina Isaksson, som ska se hur många som lyckat ta ”gymmärket” i montern, assisterad av sina sju testledare från olika delar av landet.

Meningen är att denna helg introducera Strenflex för de svenska gymmen. Ja, träningsanläggningar kan från 2006 ansluta sig till Strenflex-konceptet för att därefter själv kunna genomför testerna, via sina tränare på gymmet, och utdela officiella diplom och Strenflexmärket. Det ska bli kul att se hur många som klarar guld.

20:30 – Tar mig upp till Quality Panorama Hotel, där invägningen lider mot sitt slut. Nummer 156 har just registrerat sig, och jag frågar om Johnny Grape anlänt. Jag har en timme tidigare fått ett SMS från denna comebackande profil, som sade;
”Halloj! Försenat flyg fr Luleå, ank Landvetter i värsta fall ca 20.30. Kan missa invägningen. Går det att lösa??”Provade att ringa Johnny. Inget svar. Och endast 30 minuter kvar till inregistrering och invägning är slut. Väl framme, efter en snabb marsch uppför den långa backen till hotellet, ser jag Johnny och frugan Lisbeth hoppa ur en taxi. Skönt!

Uppe i inregistreringsrummet sitter det cirka 10 personer och väntar på eftersläntare. Två tar hand om musiken, en tar hand om faktabladet med information om de tävlande, en delar ut prylar & startnummer, några registrerar, en väger. Det hela går smidigt och snabbt.

20:58 – Det är två deltagare kvar. Som många vill se. Johnny och Eive Nilsson!

Två minuter i nio glider det in en skugga, med svart mössa i pannan. Eive! Och Johnny dyker upp en halv minut senare. De tittar på varandra. Brister ut i ett leende, vänskaplig kram. Sorlet i lokalen dämpas då de börjar att rigga av sig kläderna. Johnny är först upp på vågen; knappt 85 kilo. Och i mycket bättre form än på de bilder jag sett från SM.

Eive drar av sig tröjan. Han är i form!! Såklart! Han är ju ALLTID i form? Men nu är det något extra. Benen ser ut att vara överdragna av gladpack och hans serratus ser ut att vara som gjord för morotsrivning.

På söndag får vi se dem på den stora exposcenen under FitnessFestivalen. Vem vill missa det?

Bild 326322
Dr Rolf Krempel och Carina Isaksson

Bild 326323
Mossenberg & Croona; tävlingsansvarige under FitnessFestivalen.

Bild 326324
Musikansvarig Thomas Anderberg och speaker Wikinghielm.

Bild 326325
Kombatantkram. Vem blir gladast på söndag?

Bild 326326
Eive sneglar på Grapes form…

Bild 326327
Eive bekänner färg… 103 kilo…

Bild 326328
Spegel, spegel på väggen där…

Bild 326329
Nyopererad Lisbeth Grape och nybulkad Lennart Brandt.
Här finns del 1, del 3, del 4, del 5, del 6 och del 7 av dagboken från FitnessFestivalen