Ledare: Bland vitlökssill och mandariner

Chefredaktören intervjuar Anna Olsson,

världsmästare i bänkpress.

Efter en ljudlig julmustrap med tillhörande ursäkt lägger jag ner Yatzytärningarna på bordet. Hur trevlig julhelgen än är så finns det vissa saker som bara måste göras. Som att skriva det nya årets första ledare.

År 2006 blir mycket speciellt för oss på BODY. Det är då 25 år sedan den första utgåvan av Bodybuilding & Kraftsport mötte världen. Hur märkligt det än kan låta så gör det oss till Sveriges äldsta privatägda tidskrift, och det är något vi är riktigt stolta över. Redan nu börjar vi uppmärksamma denna bemärkelse, men det riktiga firandet sker i årets juninummer. Naturligtvis kräver det en ansenlig baluns, och därför kommer sommarutgåvan att bli den största och mest omfattande någonsin. Ska man fira, så ska man göra det med stil, typ.

När jag så per automatik greppar ännu en skinksmörgås så kommer också den kortsiktiga nostalgin farande över mig likt en lysten fe. Jag minns förarbetet med övergången till BODY. Jag minns tydligt det nervkittlande jobbet med att göra i ordning det första numret, och jag minns alla egna och externa reflektioner efteråt. Jag minns den spännande resan till det iskalla Columbus, USA, och Arnold Classic. Jag minns också det barnvaktsliknande uppdraget med att ta hand om världsstjärnan Dexter Jackson här i Stockholm, men framförallt hans stora hjärta och varma skratt. Jag minns Martin Kjellströms imponerande start på NOGP, där han också fick sitt proffskort. Jag minns Carinas debut bland proffsdamerna, och jag minns de fuktiga Niagarafallen där det skedde. Jag minns alla brännbollsturneringar, fitnessevent, strongmantävlingar och andra roliga saker som engagerade eldsjälar anordnat under sommaren. Jag minns vårt eget träningsläger i Portugal, och jag minns höstens roliga SM-tävlingar, med främst Åsa Lötboms minspel och paret Grapes outplånliga framträdanden.

Betydligt längre fram på näthinnan så har alla upplevelser från Fitnessfestivalen i Göteborg etsat sig. Två färgsprakande dagar i träningens tecken utgjorde en utmärkt slutpunkt på ett av de tuffaste men samtidigt roligaste åren jag kan minnas (du kommer att både kunna se och läsa mer om det i kommande utgåva).

Med ett förnöjsamt flin lägger jag så ner pennan. Jag överväger också faktiskt ett par fikon innan jag beslutar mig för att fortsätta min jakt på fem lika tärningar utan mer mat.

Det gamla året är över, och det nya är på gång.

Det känns inspirerande, spännande och härligt.

Du tillönskas härmed ett riktigt gott nytt år!

PS! Som en sen julklapp fick jag just beskedet att Nutrition Outlet Grand Prix kommer att arrangeras även 2006! Ett underbart initiativ frår de nya entusiaster som nu tar över Roger Skoglunds kreativa skapelse. Tävlingen kommer att ingå i en serie nordiska vårtävlingar, och därmed är även den svenska vårsäsongen räddad.

Tack för det, tomten!

Bild 326289

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se